Gündem Selanik treninde skandal!

Selanik treninde skandal!

Paylaş
Selanik treninde skandal!

Atatürk'ün doğduğu evdeki anma töreni için İstanbul'dan yola çıkan "Barış Treni", Yunanlıların sorun çıkarması nedeniyle Selanik'e yaklaşık 5.5 saat gecikmeli varabildi

İstanbul Ispartakule Tren Garı'ndan saat 17.00'de düzenlenen törenle yola çıkan tren, gümrük işlemleri için Pythion Sınır Garı'nda durdu.

Pythion'da bir saat olarak planlanan işlemler, 3 saat sürdü. Gecenin geç saatlerinde hareket eden tren, Gümülcine ile İskeçe arasında bu kez raylardaki kırağı ve ağaç yaprakları nedeniyle durmak zorunda kaldı. Önce raylara kum atılarak aşılmaya çalışılan sorun, daha sonra gönderilen ilave 2 lokomotif ile çözülmeye çalışıldı.

Yolda yaşanan sorunlar nedeniyle yavaş ilerleyen tren, Selanik'e yaklaşık 5.5 saat gecikmeli varabildi.

Haberin Devamı

'TRENİN İÇİNDE ANDIK'

Bu arada tren, saat 09.05'te Selanik'teki Atatürk'ün doğduğu evde düzenlenen törene yetişemeyince, yolcuların isteği üzerine durduruldu. Trendeki, iki ayrı yemek vagonunda toplanan yaklaşık 100'ü aşkın yolcu, önce bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Törene yetişememenin üzüntüsünü yaşayan yolcular, tepkilerini dile getirdi.

Trende bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, yolculuk sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu saatlerde Selanik'te olmaları gerekirken, hala yollarda olduklarını söyledi.

Dağoğlu, konuyla ilgili üzüntüsünü dile getirerek, "Bu saatlerde Selanik'te olmayı çok arzu ederdik. Ancak nedenini bilmediğimiz bazı sebeplerle, hala yolda gidiyoruz, ama yine de Atamız bizim her zaman içimizde, kalbimizde. Biz onunla her yerde beraberiz. Ama bizi oraya ulaştırmasalar da biz hep beraber, trenin içinde de Atamızı andık" diye konuştu.

Haberin Devamı

'3 SAAT SORUN ÇIKARTTILAR'

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir de anlamsız arızalarla dün akşam saat 17.00'den beri Selanik'e varmaya çalıştıklarını belirtti. Demir, İstanbul-Selanik arasındaki mesafenin aslında çok kısa olduğunu vurgulayarak, "Yunanlılar, pasaportlarla ilgili sınırda 3 saat sorun çıkarttılar, bir insan sınırda 3 saat bekletilir mi? Ardından, 'Tren çekmedi, yollarda kırağı var, bekleyin 1,5 saat' dediler, şu an saat 10.00'a geliyor ve biz Selanik'e daha 2 saat mesafedeyiz. Hala varamadık'' diye konuştu.

Yunan basınında çıkan haberlere de değinen Demir, şöyle devam etti:

'İŞGALCİ TÜRK TABURU'

"Son bir yılda 3 kere Mehmet Müezzinoğlu'nun, eski bir Batı Trakyalı olarak buraya gelmesinden duyulan rahatsızlıklar anlatılıyor, bu seyahatin 'İşgalci Türk taburu' diye tanımlanması gibi çok komik şeyler var. Buradaki insanlar işgalci Türk taburuna benziyorlar mı 'Türkiye'de Ruhban Okulları neden açılmıyor ' diye eleştiriler var. Bu hükümet ya da şunun bunun meselesi de değil, ben bizzat anlatayım; bakın Batı Trakyalıların ne Türk öğretmen ne din görevlilerini kendilerinin ataması ne de vakıf mallarının iadesiyle ilgili adım atılıyor Yunanlılar tarafından. Biz hala 'Ruhban Okulu açılsın, Yunanlılar'a ayıp oluyor' diyoruz. Bazen ülkelerin demek ki bu olayları yaşadıktan sonra bazı şeyleri anlaması lazım. Bu, İstanbul'da oturduğumuz yerden, Nişantaşı'ndaki barlardan sallamakla olmuyormuş bu iş. Buralara gelip görmek gerekiyormuş.''

Haberin Devamı

AA