Spor Selçuk Dereli'den itiraf

Selçuk Dereli'den itiraf

Paylaş
Selçuk Dereli'den itiraf

Türkiye Kupası'nda 2007'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında hata yaptığını kabul eden eski hakem Selçuk Dereli, “Ancak hiçbir hatanın karşılığı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tepkisini hak etmiyor” dedi

Eski hakem Selçuk Dereli, Türkiye Kupası’nda 2007 yılında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası yarı final rövanş maçını yönettikten sonra sarı-lacivertli kulübün Başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Ali Koç ve Murat Özaydınlı tarafından ağır bir dille eleştirilmiş, mahkemelik olmuştu.

Daha sonra Yıldırım, Koç ve Özaydınlı’ya tazminat davası açan Dereli, davayı kazanmıştı.

FENERBAHÇE'NİN MAÇINI YÖNETTİM

Maçı tekrar izledikten sonra hata yaptığını itiraf eden Dereli, “O an takdir hakkı benimdi. Bunlar hep oyunun içinde olan şeyler, ama hiçbir hatanın karşılığı Sayın Aziz Yıldırım’ın tepkisini haketmiyor.

Tepkisi çok yanlış ve ağırdı. Şahsıma ve hakem arkadaşlarıma yönelik çok ağır ithamlarda bulunulmuştu. Benim hakemliğim süresince bir kulüp yöneticisiyle muhatap olmam mümkün değil.

Ben birisiyle mahkemelik olmuşumdur, ama bu durum o kişiyle ilgili değerlendirme yaparken beni tesir altında bırakmaz. Daha sonra yine Fenerbahçe maçına çıktım ve maçımı yönettim.

Sadece Aziz Yıldırım ile değil bazı yöneticilerle de mahkemelik olmuştum. Fenerbahçe Kulübü’yle davalık değildim.”

ELEŞTİRİLER ACIMASIZCA

Kendi hakemlik döneminde olduğu gibi şu anda hakemlere yönelik çok ağır eleştiriler olduğunu vurgulayan Selçuk Dereli şöyle konuştu: “Haklı olan eleştiriler var, ama yine de çok acımasızca yapılıyor.

Hakemlerin de insan olduğu unutulmamalıdır. Bazı kişiler kendi kişisel menfaatleri için hakemlere yükleniyor ve hedef şaşırtıyorlar.

Eğer yöneticiler kendi hatalarını göz önüne çıkarırlarsa kulüplere daha faydalı olurlar. Hakem yönetimlerinde eksiklik varsa yeni projeler üretilebilir.”

Ercan ATA/DHA

2

Haberin Devamı