Gündem Selden elektrik direği kurtardı

Selden elektrik direği kurtardı

Paylaş
Selden elektrik direği kurtardı

Balıkesir'de kuvvetli yağış nedeniyle yaşanan selde sürüklenen bir elektrik direği, önünde set oluşturduğu evi ve evde yaşayanları azgın sulardan korudu

Marmara Adası’nda eşi ile ikamet eden Mustafa Ali Bozkurt, 22 Ekim’i 23’e bağlayan gece aşırı yağışın ilçelerinde daha önce görülmemiş, yaşanmamış bir afete yol açtığını söyledi.

Haberin Devamı

Oluşan sel sularının, yıkılan bir elektrik direğini evlerinin önüne kadar sürüklediğini dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu: "Direk evin önünde bir set oluşturdu. Sularla gelen dal parçaları, çalı ve çırpı, bu direğe takıldı. Elektrik direği ile dal parçaları sayesinde evimin önünde küçük bir baraj oluşturdu. Sanki bir güç aldı direği bizim evimizin önüne koydu. Azgın suların evimize zarar vermesini bu direk önledi. Afet sırasında eşim ve ben evde bulunuyorduk. Sular yön değiştirince ikimiz ve bir ineğimizin hayatı, evimiz kurtuldu. Su yön değiştirmeseydi eşimle beni de alıp götürürdü. Eşimle azgın suları evimizden seyrettik."

'ÇOK ŞÜKÜR HAYATTAYIZ'

Bozkurt, hayvanlarının yemlerinin de selle sürüklendiğini belirterek, "Gece her yerden su akıyordu. Hayatımız kurtuldu, malımız gitti. Buna da şükür. Allah’tan direk sayesinde bugün hayattayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

22 Ekim’i 23’e bağlayan gece, 6 saatte 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğü ada ilçesi Marmara ile bağlı belde ve köylerindeki 307 ev ve 149 iş yerinde hasar oluşmuş, aralarında bir ambulansın da bulunduğu 24 araç ve zeytin bahçeleri zarar görmüştü.

AA