Gündem Selin Şekerci kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi?

Selin Şekerci kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi?

Paylaş
Selin Şekerci kimdir? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne dedi?

Oyuncu Selin Şekerci bugün en çok aratılan isimlerden biri oldu. Erdoğan'a sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyordu. Peki, Selin Şekerci'ye ne oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve eşi Emine Erdoğan'a ne demişti? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün avukatı aracılığıyla sosyal medya hesabından kendisine hakaret eden Selin Şekerci hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararından sonra herkes Selin Şekerci kimdir, Selin Şekerci'ye ne oldu? Sorularını arattı. Selin Şekerci twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan hakkında, Bunların hepsi, bu yalanlar, sahtekarlıklar ve gidişleri yıllar sonra film olacak ve ben Emine Erdoğan'ı oynamaya talibim" yazmıştı. Şekerci'nin bu paylaşımı büyük tepki almıştı. Selin Şekerci daha sonra özür mesajını yayınlamıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Selin Şekerci gelmezken, avukatı hazır bulundu. Hakim, celse arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının şikayetten vazgeçtiklerine dair bir dilekçe sunduğunu ifade ederek sanığın duruşmaya neden gelmediğini sordu. Bunun üzerine Selin Şekerci'nin avukatı, müvekkilinin şehir dışında olduğunu belirterek gelecek celse hazır edeceklerini söyledi. Hakim, bir dahaki celseye katılmadığı takdirde hakkında zorla getirme kararı çıkaracağı uyarısında bulunarak Şekerci'nin mazeretini kabul etti. Mahkeme, Şekerci'nin gelecek celse dinlenilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.


SELİN ŞEKERCİ KİMDİR

Arap bir baba ve Azeri asıllı bir annenin kızları olan Selin Şekerci, 1 Haziran 1988 tarihinde dünyaya geldi. 8 yaşına kadar bale eğitimi aldı. İlkokul, ortaokul ve liseyi doğduğu şehir olan İzmir’de okudu. Annesinin ısrarıyla tiyatro kursuna katılan Selin Şekerci, önce İzmir’de özel bir tiyatroda çocuk oyunlarında oynadı. Ardından İzmir Devlet Tiyatrosu’nda yer aldı. 2006 yılında 18 yaşındayken İstanbul’a taşınan Selin Şekerci, ekran macerasına reklam projeleriyle başladı. Tariş Zeytinyağı, Turkcell Cellocan, Panda reklam filmlerinde de oynadı.

Hakan Gence'ye röportaj veren Şekerci, küçük yaşta ailesindeki parçalanmanın kendisini asosyal yaptığını söylüyor. Sahnedeki karşılıksız sevilme duygusunun ve 8 yaşında geçirdiği trafik kazasının onu oyunculuğa ittiğini şöyle anlatıyor:

“Sekiz yaşımdaydım. Bale yapıyordum ve hayalim balerin olmaktı. Ama caddeden geçen bir belediye otobüsünün altında kaldım. Altı buçuk ay hastanede yattım. Ayağımda çürüme oldu, kesilme noktasına kadar geldi. Birçok ameliyat geçirdim. Mucizevi bir şekilde İsviçre’den gelen bir doktor yeni deneysel bir yöntemle hayatımı kurtardı. Bir daha dans edemedim.”



SELİN ŞEKERCİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EMİNE ERDOĞAN'A NE DEMİŞTİ

Oyuncu Selin Şekerci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisini sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı paylaşımlarla 'Yüzüklerin Efendisi' filminin kötü karakteri 'Saruman’a benzeterek hakaret ve tehdit ettiği iddiasıyla yargılanıyordu. Ayrıca, Twitter hesabından, unların hepsi, bu yalanlar, sahtekarlıklar ve gidişleri yıllar sonra film olacak ve ben Emine Erdoğan'ı oynamaya talibim" yazmıştı. Daha sonrada özür dilemişti