Beden Sağlığı Selülitin sebebi varis olabilir

Selülitin sebebi varis olabilir

Paylaş
Selülitin sebebi varis olabilir

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Okan Dost, "Birçok kadın, selülit şikayetiyle başvuruyor. Yaptığımız muayene sonucu, birçok hastanın selülitinin arkasında varis olduğunu belirliyoruz. Varis tedavisiyle birlikte selülit de gerilemeye başlıyor" dedi

Selülitin genelde varis hastalığına bağlı oluştuğunu kaydeden Dr. Okan Dost, tedavi ile her iki sorunun da çözüldüğünü söyledi. Dr. Okan Dost, "Birçok kadın, selülit şikayetiyle bize başvuruyor. Ancak yaptığımız muayene sonucu, birçok hastanın selülitinin arkasında varis olduğunu belirliyoruz. Varis tedavisiyle birlikte selülit de gerilemeye başlıyor. Bu yüzden selüliti olanlar, mutlaka kalp damar cerrahı tarafından da değerlendirilmeli" diye konuştu.

'VARİS VE SELÜLİT AYRILMAZ İKİLİDİR'

Selülit tedavisinin varis göz önüne alınarak yapılması gerektiğini, aksi takdirde yapılan tedavinin geçici kalıcı olmayacağını savunan Dr. Okan Dost şunları söyledi:



"Selülit tedavisinde uzmanlaşmış birçok hekim mezoterapi, ultrason, termoterapi, direkt egzersiz, ilaç kullanımı, pressoterapi gibi yöntemleri tedavi amacı ile kullanıyor. Ancak selülitin oluşum mekanizmasına bakıldığı zaman varis tedavisi göz ardı edilerek direkt tedaviye başlanıyor. Bu da soruna çok kısa süreli geçici çözümler getiriyor. Dolayısıyla eğer selülit tedavisine başlanacaksa mutlaka görünen bir varis olmasa dahi bu hastaların venöz yetmezlik açısından değerlendirilip sonra direkt selülite yönelik tedaviye geçilmesi gerekir. Selülit ve varis ayrılmaz ikilidir. Toplumumuzun yüzde 70’inde görülen varisin tedavisinin yapılması aynı oranda selülitin de tedavi edilmesi anlamına geliyor. Diğer yardımcı yöntemler de cildin daha çabuk toparlanmasını ve şekillenmesini sağlıyor."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

Haberin Devamı