Gündem Selvi Boylum Al Yazmalım alkole karşı

Selvi Boylum Al Yazmalım alkole karşı

Paylaş
Selvi Boylum Al Yazmalım alkole karşı

Antalya'da alkol ve madde bağımlıları Türk Sineması'nın klasiklerinden 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmini izleyerek tedavi oluyor

HAFTADA BİR GÜN SİNEMA

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Antalya Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde alkol ve madde bağımlılarına sinemayla terapi uygulanıyor. Merkez Müdürü psikoloji uzmanı Doç. Dr. Ömer Geçici, haftada 1 gün hastalara ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Kader’ gibi Türk filmleri izlettirdiklerini belirtti.

ALKOL KULLANAN KAYBEDİYOR

Ömer Geçici “Seçtiğimiz filmler hastaların sorunlarına yönelik. ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’da güzel bir aşk yaşarken alkole yönelen bir adam var. Severek evlendiği kadın alkol sorunu nedeniyle eşini terk ediyor. Filmde kadının iki erkek arasında seçimi var. Bu seçimde alkol kullanan kişi kaybediyor. Filmi izleyen hastanın kafasında bağımlılığından kurtulma konusunda bir şeyler oluşuyor.” dedi.

Haberin Devamı

YABANCI FİLMLER DE VAR

Ömer Geçici, okuldan kaçan küçük bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı ‘400 Darbe’, uzun süreli ilişkilerden uzak durmaya çalışan gencin hikayesini konu alan ‘Erkek Severse’, uyuşturucu bağımlısı bir gencin anlatıldığı ‘Bir Rüya İçin Ağıt’ adlı yabancı filmleri de bağımlılara izlettirdiklerini belirtti.