Magazin Selvi Boylum Mert Al Yazmalım Özge

Selvi Boylum Mert Al Yazmalım Özge

Paylaş
Selvi Boylum Mert Al Yazmalım Özge

Yeşilçam klasiği 'Selvi Boylum Al Yazmalım', önümüzdeki sezon 'Kırmızı Eşarp' adıyla ekrana gelecek. Dizide Asya rolünü Özge Özpirinçci, İlyas karakterini ise Mert Fırat oynayacak

TÜRK sinema tarihinin önemli filmlerinden olan ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın yeni sezon için hazırlanacak dizi versiyonunda başroller belli oldu. Türkan Şoray’ın canlandırdığı Asya rolünü Özge Özpirinçci, Kadir İnanır’ın canlandırdığı İlyas rolünü ise Mert Fırat oynayacak. Yeni sezonda atv ekranlarında yayınlanacak ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın dizi versiyonunun adı ‘Kırmızı Eşarp’ olacak.

Ay Yapım’ın atv için çekeceği dizide, filmdeki kamyoncu İlyas karakteri motorcuya dönüştürülecek. Mahinur Ergun’un kaleme aldığı diziyi Nisan Akman yönetecek. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olarak sayılan film, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov’un 1970 yılında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanmıştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı, başrollerini Kadir İnanır ile Türkan Şoray’ın paylaştığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ın müziklerini de Cahit Berkay bestelemişti.

STAR

Haberin Devamı