Gündem Sembolik açlık grevi sonlandı

Sembolik açlık grevi sonlandı

Paylaş
Sembolik açlık grevi sonlandı

İstanbul'da eylemlerini sürdüren belediye işçileri ve itfaiye çalışanları, sembolik olarak başlattıkları 3 günlük açlık grevini bugün bitirdi

Gümüşsuyu'ndaki Türk-İş Bölge temsilciliğinde toplanan işçiler, kararını açıklamadan önce, açlık grevindeki işçilerden Gürsel Üstünel fenalaştı. Baygınlık geçiren işçiye ilk müdahaleyi sendika binasına çağrılan 112 Acil Sağlık ekibi yaptı.

Türk-İş Bölge temsilcisi Faruk Büyükkucak, eylem yapan işçileri kutladıktan sonra, açlık grevinin sona erdiğini açıkladı. Başlarına taktıkları siyah bantla açlık grevinde olduklarını gösteren işçilere, alınan kararın ardından, ilk olarak çay ve büsküvi servisi yapıldı.

Başbakan Erdoğan'ın yıllar önce grevdeki işçilere verdiği desteğin fotoğrafını taşıyan işçiler, "Başbakana geçmişini hatırlatıyoruz" dediler. Türk-İş Bölge temsilciliğinden sloganlarla çıkan işçiler, Taksim Gezi Parkında sendikal haklar için nöbet tutan DİSK'e bağlı işçilerle bir araya geldiler.

AVRUPA'DAN DESTEK GELDİ

Her Çarşamba Taksim gezi parkında 'sendikal hak ve özgürlükler' nöbeti tutan DİSK'e bağlı işçilerlere Avrupa'dan da destek geldi. Avrupa Tekstil İşçileri Federasyonu Başkanı Patrick İtschert ve Avrupa Birleşik Taşımacılık Sendikası Başkanı Eduardo Chages İstanbul'a gelerek eyleme destek verdi.

Patrick Itschert burada yaptığı konuşmada Avrupa'daki 1 milyon tekstil işçisinin Türkiye'deki işçilerin yanında olduğunu hatırlatıp, Türkiye'nin Avrupa Birliği yasalarına uymak zorunda olduğunu söyledi.

Özgür ALTUNCU-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL (DHA)