Gündem Şemdinli'de çatışma: 2 asker şehit oldu

Şemdinli'de çatışma: 2 asker şehit oldu

Paylaş
Şemdinli'de çatışma: 2 asker şehit oldu

Hakkari'nin  Şemdinli ilçesine bağılı Derecik Beldesi’nde dün gece operasyon yapan güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu. Çatışmada 4 asker de yaralandı

Olayla ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"28 Ağustos 2016 günü saat 23.30 sıralarında ilimiz Şemdinli İlçesi 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı görevlilerimizce icra edilen operasyon kapsamında Gerdan Tepe bölgesinde bulunan güvenlik güçlerimize yönelik, bölücü terör örgütü mensuplarınca Doçka, Bixi makineli tüfek, roket ve el bombası ile sızma girişiminde bulunulması üzerine çatışma çıkmıştır.

Çıkan çatışma sonucu 2 askeri personelimiz şehit olmuş, 4 askeri personelimiz de yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı ve sabırlar, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.

Yaralanan personellerimiz helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyon sürdürülmekte olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

DHA