Gündem Şemdinli sanıkları cezaevinde

Şemdinli sanıkları cezaevinde

Paylaş
Şemdinli sanıkları cezaevinde

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Şemdinli Davası sanıkları için alınan tutuklama kararı sonrası mahkemeye çıkarılan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş, kararın yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı

Alınan geniş güvenlik önlemleri altında astsubaylar Kaya ve İldeniz Van Askeri Cezaevine, PKK itirafçısı Veysel Ateş ise Van F Tipi cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

300 AVUKAT MÜDAHİL OLACAK

Duruşma sonrası açıklama yapan müdahil avukat Ayhan Çabuk, karardan çok memnun olduklarını söyledi. Çabuk, "Bundan sonraki süreçte Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi görevlidir. Dava dosyasının karardan sonra yargıtay tarafından bozulup askeri mahkemeye gönderilince biz davadan çekilmiştik. Son gelişmeler üzerine Çağdaş Hukukçular Derneği ve bölge barolarından yaklaşık 300 avukat davayı takip edeceğiz. Karardan memnunuz. Umarız adalet yerini bulur. Kamuoyunun adalet duyguları da tatmin olur. Yargıtay görev ve usule uygun eksikliklerden dolayı dosyayı bozmuştu. Mahkame bundan sonraki süreçte bozmaya uygun eksikleri tamamlayıp yargılamayı yapacak" dedi.