Gündem Şemdinli şehitlerine veda

Şemdinli şehitlerine veda

Paylaş
Şemdinli şehitlerine veda

Şemdinli ilçesi Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan 5 asker için Van'da sabah tören yapıldı. Şehitler törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Gökhan Korkut, Jandarma Astsubaylar Mehmet Bostancı, Bekir Çavuş, Nihat Gün ve Uzman Çavuş Bilal Akgün’ün cenazeleri Hakkari’deki tören ardından 3 helikopterle Van’a getirildi.

Aileleriyle birlikte Van Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’na getirilen şehitlerin Türk Bayrağı’na sarılı tabutları helikopterlerden alınarak bir süre omuzlarda taşındıktan sonra hazır bekletilen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait iki uçağa konuldu.

Şehitlerden Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un cenazesi Antalya’ya, Astsubay Nihat Gün’ün cenazesi Konya’ya, Astsubay Mehmet Bostancı’ın cenazesi Çorum’a, Astsubay Bekir Çavuş’un cenazesi Adana’ya, Uzman Çavuş Bilal Akgün’ün cenazesi ise Kahramanmaraş’a gönderildi.

Uğurlama törenine şehitlerin aileleriyle birlikte askeri ve sivil erkan da katıldı.

10 bin kişi uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Mehmet Bostancı, memleketi Çorum’un Bayat İlçesi'nde 10 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.


Astsubay Mehmet Bostancı

Şemdinli'ye bağlı Ortaklar Köyü yakınlarında pazar günü çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Mehmet Bostancı’nın cenazesi askeri uçakla Merzifon Havaalanına buradan da karayoluyla memleketi Çorum’un Bayat İlçesi’ne getirildi. 72 yaşındaki Sadık ile Hacer Bostancı çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan 8 yıllık asker Şehit Astsubay Bostancı’nın cenazesi ilk olarak Yatukçu Mahallesi’nde bulunan babasının evine getirildi. Evinin önünde cenaze aracından indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir masa üzerine konuldu.



ŞEHİT AİLESİ METANETİNİ KORUDU

Bu sırada kendileri için ayrılan alanda bekleyen şehidin annesi Hacer ve babası Sadık Bostancı, eşi 30 yaşındaki İhsaniye Bostancı, ablaları 48 yaşındaki Satı Köken, 44 yaşındaki Ayşe Kabakçı, 42 yaşındaki Dudu Kılıç ile ağabeyi 46 yaşındaki Ahmet Bostancı, metanetlerini korudu. 2 yıldır Hakkari'de görev yapan ve 6 ay sonra Doğu görevi sona ermesi gereken şehidin 3 yaşındaki oğlu Çağan Bostancı da yakınları tarafından babasının tabutunun yanına getirildi. Olanlardan habersiz babasının tabutuna bakan şehit oğlu, daha sonra annesinin kucağına gitti.

ŞEHİT EŞİ SINIF ARKADAŞI

6 yıllık evli şehit eşi İhsaniye Bostancı, buradaki tören süresince oğluna sarılıp yüzünü okşadı. Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü Mezunu olan şehit astsubay Mehmet Bostancı’nın eşiyle sınıf arkadaşı olduğu okulu bitirdikten sonra evlendikleri belirtildi.

Dua okunup helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin anne ve babası askeri görevlilerin desteğiyle tören alanına geldi. Çorum Valisi Sabri Başyköy, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Saraç, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, AK Parti ve CHP Çorum milletvekilleri ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törene katılanlar ellerine Türk bayraklarını alarak 'Şehidim hakkını helal et bize', 'Sen rahat uyu şehidim', 'Şehit vurulunca değil unutulunca ölür' sloganları attı.

Şehit astsubay Mehmet Bostancı, ikindide kılınan cenaze namazı sonrasında ilçe mezarlığındaki aile kabristanlığında defnedildi.

Şehit çavuş toprağa verildi


Uzman Çavuş Bilal Akgün

Hakkari'deki tören ardından uçakla Kahramanmaraş'a getirilen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Bilal Akgün'ün cenazesi son kez merkeze bağlı Dereli Köyü'ndeki baba evine götürüldü.

Şehidin babası 52 yaşındaki Mustafa Akgün metanetli görünmeye çalışırken yakınları şehidin Türk bayrağı örtülü tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.



Köy meydanında yapılan törene Vali Şükrü Kocatepe, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş ve Adana Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile yakınları ve yaklaşık 500 kişi katıldı. Daha sonra kılınan cenaze namazı ardından şehit cenazesi götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.

Ağlatan teselli!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki çatışmada şehit düşen 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Bekir Çavuş'un acılı babası Ali Çavuş'u, 10 Kasım'da Siirt'in Pervari İlçesi'nde askeri helikopterin düşmesi sonucu 16 arkadaşı ile birlikte şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Erdal Tekin'in babası Rafi Tekin teselli etti.


Jandarma Astsubay Üstçavuş Bekir Çavuş

Askeri uçakla İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na getirilen şehit Bekir Çavuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına konularak yaklaşık 50 araçlık konvoyla Adana Asker Hastanesi morguna kaldırıldı. Konvoyda, ambulans da hazır bulundu. Şehit Bekir Çavuş'un morga kaldırılan cenazesi, kanser hastası oldukları öne sürülen babası Ali ve annesi Hürü ile ev kadını olan eşi Eşemen Çavuş'a gösterildi. Şehit Bekir Çavuş'un henüz 4 yaşındaki oğlu Ataberk ile 5 erkek ve 2 kız kardeşi ise morga götürülmedi.

AĞLATAN TESELLİ


Şehidin Türk bayraklarıyla donatılan merkez Çukurova İlçesi'ndeki Beyazevler Mahallesi'nde bulunan babasının evinde taziyeler kabul edildi. Şehit yakınları ve çok sayıda kişinin bulunduğu taziye çadırına İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç da geldi. Kurmay Albay Murat Koç, 'Başsağlığı' diledikten sonra şehit babası Ali Çavuş'u, geçen 10 Kasım'da Siirt'in Pervari İlçesi'nde düşen askeri helikopterde şehit olan Uzman Çavuş Erdal Tekin'in taziyeye gelen babası Rafi Tekin ile tanıştırdı. Şehit babaları birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı. İl Jandarma Komutanı Murat Koç ve Rafi Tekin ile yan yana oturan şehit babası Ali Çavuş'un ağladığı gözlendi.

ŞEHİT ASTSUBAY’IN CENAZESİ MEMLEKETİ’NE GETİRİLDİ


Astsubay Çavuş Nihat Gün

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi kırsalında güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden 25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün, cenazesi memleketi Konya’ya getirildi.

Helikopter teknikeri olan Astusay Şehit Nihat Gün’ün cenacesi Van Jandarma Helikopter Filo Komutanlığı’nda yapılan töreni ardından askeri uçakla Konya’ya getirildi. Burada ailesi ve askerler tarafından karşılanan şehit Gün’ün cezanesi ambulansla Konya Askeri Hastane Morgu’na kaldırıldı. Şehit Gün’ün cenazesi bugün (Salı) öğle namazının ardından düzenlenecek törenden sonra Garnizon Şehitliği’ne defnedilecek.

ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABASI: BİR GÖKHAN GİDER, BİN GÖKHAN GELİR


Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden 27 yaşındaki Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un cenazesi Memleketi Antalya’ya getirildi. Şehit üsteğmenin babası Veli Korkut, oğlunun cenazesini morga koyduktan sonra "Bir Gökhan gider, bin Gökhan gelir" dedi.

Şehit Jandarma Komando Üsteğmen Gökhan Korkut’un cenazesi saat 14.30 sıralarında askeri uçakla Antalya Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradan konvoy eşliğinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne taşınan Korkut’un Türk Bayrağına sarılı tabutu, bugün (Salı) toprağa verilmek üzere morga konuldu.
Cenazeyi karşılamaya giden Gökhan Korkut’un annesi Leyla Korkut, babası Veli Korkut, kardeşleri ve yakın akrabaları da cenaze morga konulduktan sonra gözyaşı döktü. Anne Leyla Korkut güçlükle sakinleştirilirken, baba Veli Korkut, gözyaşlarını silerek, "Bir Gökhan gider, bin Gökhan gelir. Bu toprağın bir karışını bile hiçki dedi.

Şehit Üsteğmen Gökhan Korkut’un cenazesi, bugün (Salı) öğleleyin kılınacak cenaze namazından sonra Uncalı Mezarlığı’nda defnedilecek.

DHA