Gündem Şemdinli'de 5 şehit

Şemdinli'de 5 şehit

Paylaş
Şemdinli'de 5 şehit

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada, 5 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada, 5 askerin şehit olduğu, 1 askerin de yaralandığı bildirildi. Çatışmalarda 4 terörist öldürüldü.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Derecik Beldesi kırsalında PKK’lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu. Şehit askerlerin isimleri şöyle:

Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut (Antalya), Astsubay Çavuş Nihat Gün (Konya), Uzman Çavuşlar Bilal Akgün (Kahramanmaraş), Bekir Çavuş (Adana) ve Mehmet Bostancı( Çorum) .

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca; "Şemdinli ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlar sonucunda 4 terörist öldürüldü, 1' i yaralı 4 terörist sağ olarak ele geçirildi. 2 terörist ise güvenlik güçlerine teslim oldu" denildi.

ADANA

Çatışmada şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Astsubay Bekir Çavuş’un ölüm haberi, hasta olan anne-babasına verilmeden önce sağlık durumları ile ilgili önlemler alındı. Osmaniye’nin Kadirli nüfusuna kayıtlı olan ve Adana’da oturan baba Ali ile annesi Hürü’nün bir süredir rahatsız olduğu belirtildi.

Şehit Çavuş’un eşi Eşeme ve oğlu Ataberk’in de Hakkari’deki evlerinde olduğu bildirilirken, şehidin ailesine acı haberin verilmesinden önce yakın akrabaları bilgilendirildi.

KONYA



25 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün memleketi Konya’ya ateş düştü. Astsubay Çavuş Nihat Gün’ün şehit olduğunu haberi, merkez Karatay İlçesi’ndeki ailesine Konya Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildi. Acı haberi alan aile fertleri gözyaşına boğuldu.

Şehit Gün’ün, 1 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara’da yaşadığı öğrenildi. Şehit Gün’ün baba evine ise Türk bayrakları asıldı.

ANTALYA

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden 27 yaşındaki Jandarma Üsteğmen Gökhan Korkut’un Antalya’daki baba evine ateş düştü. Nişanlı olan Üsteğmen Korkut’un Hakkari’ye 3 ay önce gönüllü gittiği, 2 yıl sonra evlenmeyi planladığı belirtildi.

Antalya’da Erenköy Mahallesi 4851 Sokak’ta oturan aileye acı haberi, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz verdi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle baba Veli ve anne Leyla Korkut fenalaştı. Evin önünde hazır bulunan sağlık ekipleri, Korkut çiftine müdahale etti. Haberin duyulmasıyla şehidin yakınları ve arkadaşları, evin önünde toplandı. Şehidin baba evine 3 Türk bayrağı asıldı.

2 YIL SONRA EVLENMEYİ PLANLIYORDU

Bu yaz nişanlanan Üsteğmen Gökhan Korkut’un, Kayseri’de görevliyken aldığı komando eğitiminin ardından gönüllü olarak 3 ay önce Jandarma Özel Harekat Birliği’nde görevlendirildiği ve Hakkari’ye gönderildiği kaydedildi. Üsteğmen Korkut’un, Hakkari’de 2 yıl görev yaptıktan sonra Antalya’da nişanlısıyla evlenmeyi planladığı belirtildi.

ÇORUM

Hakkari’de terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit olan 30 yaşındaki Astsubay Mehmet Bostancı’nın Çorum’un Bayat İlçesi’ndeki baba evine acı haberi ulaştı. Ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Hakkari’de Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Mehmet Bostancı’nın memleketi olan Çorum’un Bayat İlçesi’ndeki baba ocağı yasa boğuldu. Yatukçu Mahallesi’nde bulunan şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. 2 yıldır Hakkari’de görev yapan ve 6 ay sonra Doğu görevi sona erecek olan şehidin babası Sadık (72) ve annesi Hacer Bostancı (72) acı haberle gözyaşına boğuldu. 8 yıllık asker olan şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi. Sinir krizi geçiren şehit annesini yakınları sakinleştirmeye çalıştı. İğsaniye Bostancı ile 6 yıldır evli olan Şehit Astsubay Mehmet Bostancı’nın Çağan isimli 3 yaşında bir oğlu olduğu belirtildi.

Çorum Valisi Sabri Başköy’de ilçeye giderek, aileye başsağlığı diledi. Şehidin eşi ve çocuğunun Yozgat’ta baba evinde olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ


Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 5 askerden Jandarma Uzman Çavuş 25 yaşındaki Bilal Akgün’ün Kahramanmaraş’taki baba ocağına ateş düştü.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, beraberinde sağlık ekipleriyle birlikte Uzman Çavuş Akgün’ün merkeze bağlı Dereli Köyü’ndeki baba 52 yaşındaki Mustafa Akgün ve 49 yaşındaki anne Dilber Akgün’e acı haberi verdiler. Oğullarının şehit olduğu haberi üzerine evden ağıtlar yükselirken, fenalık geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Metanetli duruş sergileyen ve bir fabrikada çalıştığı öğrenilen baba Mustafa Akgün, oğlunun 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, "Vatan sağ olsun" dedi. Oğlunun Kurban Bayramı’nda izinli olarak yanlarına geldiğini ve yaklaşık bir hafta önce de görev yerine döndüğünü vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

"Şehit haberini akşam saatlerinde aldık. Allah ilk önce dinimize, sonra devletimize ve milletimize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Önce vatanımız sonra Türk milleti sağ olsun. Cümlemizden Cenab-ı Allah razı olsun. Oğlum Kurban Bayramı’nda buradaydı. Bir ay önce de Ankara’ya keskin nişancılık eğitimi almaya gitti. Dönüşte 20 gün izin kullandı. Daha bir hafta olmadı döneli. Van’daydı, oradan Hakkari Yüksekova’daki birliğine döndü. 2 gün oldu, bugün üçüncü gündü ve akşam üzeri şehit haberi geldi. Allah’ın rahmeti bol olsun. Sizlere de teşekkür ederim."

Bekar olan Uzman Çavuş Akgün’ün 2’si kız, 4’ü erkek 6 çocuklu ailenin 3’üncü çocuğu olduğu öğrenildi. Hakkari’ye gönüllü gittiği öğrenilen Akgün’ün cenazesi yarın ikindi namazından sonra toprağa verilecek.

DHA