Gündem Şemdinli'de PKK'ya ağır darbe, 14 terörist öldürüldü!

Şemdinli'de PKK'ya ağır darbe, 14 terörist öldürüldü!

Paylaş
Şemdinli'de PKK'ya ağır darbe, 14 terörist öldürüldü!

Hakkari'de vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Avaşin, Habeşki ve Basyan bölgelerinin helikopter ve jetlerle ateş altına alındığı operasyonda 14 terörist öldürüldü. Akşam saatlerindeki bir çatışmada ise bir asker şehit oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri vatandaşlardan gelen bir ihbar üzerine Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde operasyon düzenledi. Edinilen bilgiye göre, bölgeye gönderilen İHA'lar Avaşin, Habeşki ve Basyan yaylalarında terörist gruplar tespit etti. Bölge, taaruz helikopterleri ve Türk Hava Kuvvetleri'ne ait jetlerle ateş altına alındı. Operasyonlarda toplam 14terörist ölü ele geçirildi.

Hakkari Valiliği konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

’Vatandaşlarımız tarafından Şemdinli ilçesi Derecik Beldesi, Aktütün arasında kalan bölgede bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu ihbarı üzerine, 7 Kasım 2012 tarihinde güvenlik güçlerimiz operasyon başlatmıştır. Operasyonun ikinci gününde saat 07.00 sıralarında Habeştiyayla bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile temas sağlanmıştır.

Güvenlik güçlerimizin ’teslim ol’ çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermeleri üzerine çatışma başlamış, 1 terörist bir adet AK-47 Kaleşnikov silahı, 5 adet el bombası, 200 adet kaleşnikof mermisiyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Devam eden operasyon esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucunda bir askerimiz yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen hastanede şehit olmuştur. Bölgede insansız hava araçlarıyla yapılan tespit üzerine havadan müdahale edilmiş ve bunun sonucunda 14 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir. Bölgede operasyonlar sürüyor.’

1 ASKER ŞEHİT

Akşam saatlerinde ise bölgeden bir şehit haberi geldi. Şemdinli ilçesi Ortaklar köyü kırsalında güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 1 asker ağır yaralandı. Helikopter ile Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı asker, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

ŞEHİT ATEŞİ YOZGAT’A DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü üyeleri ile girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Seyit Yalçın’ın kara haberi memleketi Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesindeki baba ocağına ulaştı.

Uzman Çavuş Seyit Yalçın’ın şehit olduğunu haberi Jandarma Komutanlığında görevli askerler tarafından aileye verilirken, şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ağustos ayı içerisinde nişanlanan Uzman Çavuş Seyit Yalçın’ın Şemdinli İlçesi Silo Yaylası’nda sabah saatlerinde başlatılan operasyona katıldığı ve çıkan çatışmada yaralandığı öğrenildi. Yüksekova Devlet Hastanesine götürülen Uzman Çavuş Seyit Yalçın daha sonra şehit düştü.

DHA

Haberin Devamı