Spor Semih Saygıner'den Özgecan Aslan'a saygı duruşu!

Semih Saygıner'den Özgecan Aslan'a saygı duruşu!

Paylaş
Semih Saygıner'den Özgecan Aslan'a saygı duruşu!

Kemer'deki şampiyonaya 9 yıl aradan sonra ilk kez katılan Semih Saygıner, müsabakaya Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan'ın fotoğrafını göğsüne takarak çıktı.

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun düzenlediği Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1. etap müsabakaları Kemer’de sürüyor.

Majesty Mirage Park Otel'de devam eden organizasyonun "Main Turnuva" müsabakalarında 32 sporcu mücadele etti. Çetin İnceiş’le eşleşen Semih Saygıner, müsabakayı 40-13 kazandı. Saygıner, Tarsus’ta öldürülen Özgecan Aslan’ın fotoğrafını göğsüne takarak çıktığı müsabaka sonrasında kadına şiddeti kınadı. 9 yıl aradan sonra ilk kez katıldığı resmi turnuvadaki ilk maçını kazanmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Semih Saygıner, Özgecan Aslan’ın öldürülmesine tepkisini dile getirdi. Türkiye’deki en büyük problemlerden birinin kadına yönelik şiddet olduğunu ifade eden Saygıner şunları söyledi:

"Ben bir erkek olarak utanıyorum. Öncelikle erkeklerin yetiştirilmesiyle ilgili ciddi problemler olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de, önce anneler erkeğe kadına nasıl davranması gerektiğini öğretecek. Çünkü bunu normalleştirecek bir süreç yaşıyoruz şu anda. Sanki kadın dövülebilir, şiddet uygulanabilir, hatta suçlu odur eğer tahrik etmişse gibi. Olma tahrik, öğren. Sosyalleş, kadına ne giyeceğini öğreteceğine sen tecavüz etmemeyi öğren. Bu çok iyi bir slogandır bence budur. Medeni olmakta fayda var."

Turnuva yarın sona erecek.

Haberin Devamı