Spor Semih'in sorunu faul problemi

Semih'in sorunu faul problemi

Paylaş
Semih'in sorunu faul problemi

Milli basketbolcu Semih Erden'in forma giydiği Boston Celtics, hazırlık maçında New York Knicks'i evinde 104-101 mağlup etti

Kevin Garnett, Pau Pierce, Ray Allen gibi yıldızlarla dolu kadrosuna bu yıl Shaquille O’Neal ve Jermaine O’Neal gibi NBA’in iki büyük ismini ve milli basketbolcu Semih Erden’i ekleyen Celtics, bu sezon ligin flaş transferlerinden birisini yaparak bir başka yıldız isim Amare Stoudemire’ı alan New York Knicks ile Manhattan’daki Madison Square Garden’da karşı karşıya geldi.

SEMİH 6 SAYI 1 RİBAUNT İLE OYNADI

Normal sezon öncesi yapılan hazırlık karşılaşması olmasına rağmen dolu tribünlerin izlediği mücadeleye kenardan başlayan genç oyuncu Erden, sahada 12 dakika 47 saniye kalırken 6 sayı, 1 ribaunt ile karşılaşmayı tamamladı.

İlk yarıda Jermaine O’Neal’ın yedeği olarak zaman zaman oyuna giren Erden, ikinci yarıda üst üste iki teknik faul alan ve oyundan atılan Kevin Garnett’in yerine antrenör Doc Rivers tarafından tekrar sahaya sürüldü.

SEMİH'E, RIVERS'TAN SERT UYARI

New York’un en flaş ismi Amare Stoudemire’ı tutmakla görevlendirilen Erden, rakibine üst üste iki kez faul yapıp, faul sayısını 4’e yükseltince Doc Rivers tarafından saha kenarından sert dille uyarı aldı.

Erden, çok atak oynayan Stoudemire’a bir kez daha faul yapınca, Rivers tarafından oyundan alındı ve maç sonuna kadar bir daha oyuna giremedi.


Her iki takımın da zaman zaman öne geçtiği mücadelede, Celtics, iki önemli ismi Pau Pierce ve Ray Allen’ın maçın son 5 dakikasında gösterdikleri performans ile 104-101 galip geldi.

Celtics’de Ray Allen 24, Pau Pierce 20, Rajon Rondo 12, Harangody 16, Kevin Garnett, Semih Erden, Jermaine O’Neal ve Nate Robinson 6’şar sayı ile oynadı.

Ev sahibi Knicks’de ise Amare Stoudemire 30, Wilson Chandler 13, Danielo Gallinari ve Walker da 11’er sayı ile karşılaşmayı tamamladı.

ERDEN: FAUL PROBLEMİNİ AŞMAM GEREK

Karşılaşma sonrası sorularını yanıtlayan Semih Erden, NBA’e alışmaya çalıştığını ifade etti. Erden, "Şu an lige kendimi adapte etmeye çalışıyorum. Çok zor olacağını biliyorum, ancak bunu başaracağıma inancım tam.

Faul problemim var, bunu aşmam gerek. Antrenörüm Rivers, Stoudemire’ı savunamayınca ve üst üste fauller yapınca bana uyarıda bulundu ve kenara aldı. Bundan sonra daha dikkatli olacağım" dedi.

Shaquille O’Neal’ın kendisine destek olduğunu ve moralini bozmaması gerektiğini söylediğini anlatan Erden, daha iyi olmak için elinden geleni yapacağını kaydetti. Semih Erdenli Celtics, 26 Ekim’de başlayacak normal sezon öncesi Toronto Raptors, New York Knicks ve New Jersey Nets ile birer hazırlık karşılaşması daha yapacak.

Haberin Devamı