Gündem Şempanze operasyonu

Şempanze operasyonu

Paylaş
Şempanze operasyonu

Konya Ereğlisi'nde, sahibinin evinden kaçan bir şempanze itfaiyeye ve mahalle sakinlerine zor anlar yaşattı. Sonunda kuyruğundan yakalandı

Konya'nın Ereğli ilçesinde itfaiye ekipleri, bir apartmanın oluğuna bağlı borulardan tırmanarak 3’üncü kata çıkıp, pencere kenarında mahsur kalan şempazeyi kurtarmak için seferber oldu.

Haberin Devamı

Eti Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde Seran Apartmanı’nda görevli 40 yaşındaki Hacı Göküç, saat 08.00 sıralarında apartmanın 3’üncü katının penceresinin kenarında şempaze gördü.

Şempazenin apartman sakinlerine ait olmadığını öğrenen Göküç, öğle saatlerinde itfaiyeye haber verdi. Oluk borularından tırmanarak çıktığı tahmin edilen ve yaklaşık 4 saat mahsur kalan şempaze, itfaiye ekibinin kurtarmak istediği sırada, pencereye tırmanmak isterken itfaiye merdiveninin sepetine düştü.

Oradan 2’nci katın penceresine zıplayan şempaze itfaiye erinin kurtarmak istemesi üzerine tekrar sepete zıpladı, ardından merdivenlerden aracın üzerine geçip aşağı atladı ve apartmanın bahçesine kaçtı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5662","5662","201106","5662-1.jpg");

Haberin Devamı

Bu sırada çevredekilerin yakalamak istemesi üzerine kaçan şempaze, kısa bir kovalamacanın ardından kuyruğundan tutularak yakalanabildi. Çevredekiler şempanzeyi muzla besledi.

Daha sonra aynı mahallede oturan bir kişiye ait olduğu öğrenilen şempaze, adının açıklanmasını istemeyen sahibine teslim edildi.

Atilla ATMACA / EREĞLİ(Konya),(DHA)