Tunç Kayacı Sempatik ikili Bursa-Kayseri
HABERİ PAYLAŞ

Sempatik ikili Bursa-Kayseri

Haberin Devamı

İlk yarının en başarılı ekiplerinden birisi Bursaspor. Ertuğrul Sağlam’ın öğrencilerinin hesaplarını bozan içerdeki Gençlerbirliği yenilgisi oldu. Diğer yenilgiler kabul edilebilir. Futbol olarak en kötü performansı ise içeride Fener’e karşı kaybettikleri maçta gösterdiler. Bursaspor kadro olarak çok dengeli bir takım. Kalede İvankov kısa süren sakatlığının ardından takımın en güvenilir isimlerindendi.
Savunma hattında Ali Tandoğan, Ömer Erdoğan, Zapo ve Mustafa Keçeli dörtlüsü müthiş uyum içinde oynadı. Ali Tandoğan adeta ikinci baharını yaşadı. Ömer ve Zapo ikilisi sadece savunmada değil attıkları gollerle de takıma hayat verdiler. Sadece Zapo’nun golleri 9 puan getirdi dersek yeter herhalde. Orta alanda Hüseyin, Ergiç ve bunların yedeğinde Kirita ve Bekir Ozan, Bursa’nın görünmez güçleriydi. Ancak Sağlam’ın Bursa’daki en büyük silahı Ozan İpek oldu.
Kanatlarda çok önemli işler yaptı ve takıma katkısı büyüktü. İkinci büyük katkı da Turgay Bahadır’dan geldi. Sağlam’ın Kayseri’den iyi tanıdığı öğrencisi Turgay taktik anlamda da katkı yaptı. Sercan uzun süren sakatlıkları ve transfer dedikoduları nedeniyle fazla verimli olamadı. Volkan Şen ise Sercan’a göre pozitif anlamda Bursa’yı kirtik maçlarda taşıyan isimdi.
Ama yine de hücum anlamında takviyeye ihtiyaçları var. Koreli Shin Yang’ın gitmesi, Tadeu’dan gereken katkının alınmaması bu bölgede yükü birkaç futbolcunun sırtına bindirdi. Kayserispor’a gelince; son yıllarda savunmasıyla öne çıkan takım Tolunay Kafkas’la kabuk değiştirdi.

KAFKAS'LA KABUK DEĞİŞTİRDİLER

Ligin en tecrübeli ve kaliteli savunması gerçekten iyi işler yaptı. Gençlerden beklenen verim alınınca Kafkas’ın eli rahatladı ve başarılı sonuçlarla fizik kalitesi yüksek bir ekip olan Kayseri zirvede yer almayı başardı. Ancak Kayseri’yi asıl rahatlatan Makukula’ydı. Hem gol krallığında birinci sıraya yerleşti hem de Cangele gibi yaratıcı bir oyuncuyla müthiş bir partner oldu.
Şu bir gerçek ki en büyük sıkıntı orta alanda. İki kanat Mehmet Eren ve Gökhan Emreciksin oldukça iyiydi. Ancak ortadaki diğer bölgeler sorunlu. Ekonomik gücü açısından avantajlı bir kulüp olan Kayseri bu açığı kapatacak güçte.
Bir de Makukula’nın ikinci yarı performansı önemli. Portekizli şu anda kendini kanıtladı, ikinci yarı rehavete girerse her şey alt üst olur. O nedenle Kafkas’ın mutlaka bir B planını olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder