Siyaset 'Sen Bakan mısın, yoksa PKK'nın şeyi misin?'
Paylaş
'Sen Bakan mısın, yoksa PKK'nın şeyi misin?'

TBMM Genel Kurulu'nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural arasında PKK tartışması yaşandı

TBMM Genel Kurulu’nda Bakan Eker, Vural’ın “Sen Bakan mısın, yoksa PKK’nın şeyi misin” diyen Vural’a “İnsanlara cezaevlerinde dışkı yedirenler PKK’ya asker, PKK’ya militan sağladı. Siz, onlara sahip çıkmayın” yanıtını verdi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Eker ile Vural arasında yaşanan tartışma Meclis tutanaklarına şöyle geçti:

“Oktay Vural: PKK’nın yapmak istediğini siz gerçekleştirir, bir de millete yutturabilirsiniz!

Bakan Mehdi Eker: Vallahi, aslında PKK’ya kimlerin, asker, bir şekilde destek sağladığını onu tarih biliyor, vatandaşlar da biliyor.

Oktay Vural: Biliyor, biliyor, biliyor!

Bakan Eker: Onu hiç karıştırmayın isterseniz, onu hiç karıştırmayın. Onu karıştırırsanız başka şeyler çıkar altından.



HABUR’U PLANLAYAN SENDİN


Oktay Vural: Atatürk Orman Çiftliği’nde gizli gizli görüşmeler yapan sendin değil mi! Atatürk Orman Çiftliği’nde Habur’u planlayan sendin değil mi? O rezaleti yaşatan sendin değil mi? Habur’u yaşatan rezaletin baş mimarları bir de o Atatürk Orman Çiftliği’nde planlama yaptı. Sen Bakan mısın yoksa PKK’nın şeyi misin!

Bakan Eker: Kim? İnsanlara cezaevlerinde dışkı yedirenler PKK’ya asker, PKK’ya militan sağladı. Siz, onlara sahip çıkmayın. Önce haktan, hukuktan bahsedin, önce hakkı ve hukuku tesis edin.

Ret ve inkâr politikalarıyla bu milleti bölünmenin eşiğine esas sizin anlayışınız, sizin zihniyetiniz getirdi. Biz, bu milleti birleştirecek Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i, Acem’i herkesi bir beraber tutan bir anlayışı hayata geçirdik ve Türkiye bizimle birlik ve beraberliğini daha iyi bir noktaya getiriyor.

MHP’li Lütfü Türkkan: İnekten bahset, inekten. İnekler para etmedi.

Oktay Vural: Sen Barzani’ye git.

MHP’li Lütfü Türkkan: Barzani’nin bakanısın sen.

Oktay Vural: Barzani pazarlaması yapıyorsun. Nüfus ajanı mısın sen burada. Barzani’nin temsilcisi misin sen. Barzani’nin nüfus ajanı ya.”

2

Haberin Devamı