Candaş Tolga Işık Sen, ben, yok!
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

“Rakipleri hep dış mihraklar yüzünden başarısız... Beşiktaş ise dış mihraklara rağmen başarılı. Ülke olarak Beşiktaş’tan bir şeyler öğrenelim...”



Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın tespiti Beşiktaş’ın Türk sporundaki duruşunu ve vizyonunu ne kadar güzel özetlemiş.



Aslına bakarsanız Beşiktaş’ın sırrı başarılı olmak değil, farklı olmak. Çünkü Beşiktaş’ı yönetenler, Beşiktaş’ta profesyonel olarak çalışanlar ve Beşiktaş’ı tüm kalbiyle destekleyenler şunu çok iyi biliyor: “Büyüklük şu ya da bu olmak değil, kendin olmaktır.”

Beşiktaş kendi gibi olduğu için farklı, kendi değerlerine sarıldığı için çok büyük.



Sezon başladığında “Efendi Beşiktaş” dediğimizde “Aklınızı mı kaçırdınız siz? Türkiye’deki yerleşik futbol düzeninde bunu nasıl başaracaksınız? Çok iddialı değil mi?” dediler.

Oysa bilmiyorlardı.

Efendilik Beşiktaşlı için bir iddia değildi, adına Beşiktaşlılık denen değerler manzumesinin temeliydi.

“Biz Efendi Beşiktaş’ız” diyerek kimseye “Efendi olun” dememiştik.

Tek yaptığımız büyük Beşiktaş taraftarına sahip olduğu bir vasfı hatırlatmaktı. O yüzden bu kadar içselleşti, o yüzden görüyorsunuz sokaklarda “Efendi Beşiktaş” tişörtüyle dolaşan çocukları...



1 yıllık yöneticilik deneyimimde gördüklerimi özetleyeyim:

Beşiktaşlı yönetici kendi şirketinde çalışmadığı kadar çok çalışıyor Beşiktaş için. Beşiktaşlı teknik adam, güvenlik görevlisinden önce başlıyor mesaiye tesislerde. Beşiktaş’ta transfer yaparken önce yeteneğe değil, karaktere bakılıyor. Beşiktaş’ın kasasından 1 lira fazla çıkmasın diye bin kez düşünülüyor.

Beşiktaş’ı takip eden muhabirlere Beşiktaş ailesinin bir parçası gözüyle bakılıyor. Beşiktaş mazeret üretmiyor, çözüm üretiyor. Beşiktaş gürültü çıkarmıyor, ses veriyor. Beşiktaş tribüne oynamıyor, tribünü arkasına alıp Asya’ya, Avrupa’ya tüm dünyaya oynuyor.

Beşiktaş’ın hayali; sadece kendi taraftarını mutlu etmek değil, logosunda taşıdığı bayrağın altında yaşayan tüm ülkeyi mutlu etmek...



Demem o ki; mesele maç kazanmak, kupa kaldırmak, formaya yeni bir yıldız eklemek değil.

Beşiktaş, Türk sporunda sessiz bir devrim yapıyor.

İyi seyirler...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder