Mehmet Coşkundeniz Sen değerliysen dünya da değerli
HABERİ PAYLAŞ

Sen değerliysen dünya da değerli

Bana gönderilen maillerde, kadınların genellikle şu yakınmasıyla karşılaşıyorum: “Ona çok değer veriyorum. Ne isterse yapıyorum. Dışarı çıkarken bile ondan izin alıyorum. Buna rağmen bana karşı soğuk davranıyor. Zamanını benimle geçirmek yerine başka şeylerle ilgileniyor. Hayatında başka bir kadının olmasından şüpheleniyorum...” Bu tür sorulara genellikle aynı cevabı veriyorum: “Hayatında başka bir kadın yoksa bile, sen böyle davranmaya devam edersen mutlaka olacaktır. Sen kendini öyle değersizleştirmişsin ki, senin isteklerine niye önem versin? Çünkü sen onun her istediğini yaparak, her dediğini kabul ederek aslında çoktan önem görmekten, değer verilmekten vazgeçmişsin. Sana saygı dahi duymuyor. Ve bakma sen erkeklerin her dediklerini yapan kadınları hayatlarında istediklerine. Evet isterler ama sonra sıkılırlar. Hiçbir erkek saygı duymadığı kadına kendini bağlı hissetmez...”

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

***

Durum çok açık, bir kadın kendini erkeğin gözünde ne kadar değersizleştirirse, o ilişkinin ömrü de o kadar kısalır. Kadın neden yapar bunu? Sanır ki; böyle davranırsa, erkeğinin uslu kadını olursa, o erkek ömrü boyunca onu terk etmez... Büyük bir yanılgıdır bu. Düşünebiliyor musunuz, “Evden çıkarken bile ondan izin alıyorum” diyen ve bunu da bir sevgi gösterisi sanan kadın... İlişki iki kişi ile yürüyen bir olgu. Yani taraflardan birinin kuralları geçerli olursa diğer taraf mutlaka bundan sıkılır. Kuralları koyan taraf da bir süre sonra ilişkiyi dikkate almamaya başlar. Çünkü her dediği oluyordur, artık bir emek harcamasına gerek yoktur.

***

Bu yazdıklarımdan, her söylenene itiraz edilsin, kavga gürültü olsun anlamı çıkmasın lütfen. Benim dediğim başka bir şey. İlişkide insanın kendi değerini azaltmaması gerek. Değer görmenin yolu da, önce kendinize değer vermenizden geçiyor. Siz eşsizsiniz, sevgiliniz sizi ‘siz’ olduğunuz için seçti. Daha sonra sizi değiştirmek istemesi egosundan kaynaklanıyor. Buna direnmek elinizde. Direneceksiniz elbette, sizi dik başlı bulabilir, hatta ayrılmakla bile tehdit edebilir. Buna kanmayın çünkü size hayranlığı arttıkça vazgeçmesi de giderek zorlaşacaktır. Hayranlığı nasıl artar? Kişiliğinizi, özsaygınızı, özgüveninizi koruyarak, kendi değerinizi yükselterek artar.

Haberin Devamı

***

İlişkide ipin bir ucu erkekteyse, diğer ucu mutlaka kadında olmalı. Bu işi birlikte yürütürseniz ancak mutlu olursunuz. Evet kadın ruhu, erkeğin yönetmesini sever, o gücü hissetmek ister bilirim. Ama işte erkek de çabuk yönetibildiği kadından çabuk bıkar. Bunu da ben size bir erkek olarak söyleyeyim. Bu dengeyi mutlaka bulmalısınız. “Ben şunu şunu yaptım ama o bunları anlamıyor” diye hayıflanmak yerine kendi istediklerinizi yapın. Sırf o istiyor diye bazı şeylere katlanmanız sizin değerinizi artırmaz, aksine azaltır. Hayatın her alanında olduğu gibi ilişkide de ‘Hayır’ demeyi bilmek gerek. Sen değerliysen, dünyadaki her şey de değerli. Sen kendi değerini bilmezsen, başka her şey değerli olsa ne olur, olmasa ne olur...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder