Dünya Sen misin eşini çarşafa sokan!

Sen misin eşini çarşafa sokan!

Paylaş
Sen misin eşini çarşafa sokan!

Fransız karısını çarşafa sokan göçmen adam Fransız vatandaşlığına geçmek isteyince şoke oldu

Çarşafı kamu alanlarında yasaklamaya hazırlanan Fransa yeni bir olaya sahne oldu. Fransa Göç Bakanı Eric Besson, Fransız bir kadınla evlenip Fransa vatandaşlığına geçmek isteyen yabancı bir göçmenin talebinin, eşini çarşaf giydirmeye zorladığı gerekçesiyle geri çevrildiğini açıkladı.

BBC’nin haberine göre Besson, kimliği ve uyruğu açıklanmayan göçmenin vatandaşlık talebinin “laiklik” ve “kadın-erkek eşitliği” ilkelerini çiğnediği için reddedildiğini bildirdi.

ÇARŞAF YASAĞINA ADIM ADIM

Fransız bakan, vatandaşlık talebinde bulunan kişinin başvuru belgelerini, Fransız eşine zorla çarşaf giydirdiğinin ortaya çıkmasından sonra imzalamayı reddettiğini söyledi. Bakan Besson, “Araştırma sırasında bu kişinin eşini çarşaf giymeye zorladığı, onun yüzünü kapatarak hareket özgürlüğünü elinden aldığı ve bu yolla hem laiklik hem de kadın-erkek eşitliği ilkelerini çiğnediği ortaya çıktı” dedi.

EN FAZLA MÜSLÜMAN OLAN AVRUPA ÜLKESİ



Açıklama, Fransa Meclisi alt komisyonunun aldığı çarşafı kamu alanlarında yasaklama kararının hemen ardından geldi. Başta Cumhurbaşkanı Sarkozy olmak üzere, Başbakan Francois Fillon liderliğindeki Fransız hükümetinin de desteklediği kararın çok yakında Fransız parlamentosunda onaylanması bekleniyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi ise, Avrupa’da en çok müslüman nüfusa sahip olan Fransa’da İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre sadece 1900 kadar kadının çarşaf giydiğini yazdı.

(Milliyet)

2

Haberin Devamı