Siyaset Sen misin savcıya dokunan!
Paylaş
Sen misin savcıya dokunan!

Savcı Mustafa Şahin Tanrıöver'in boğazını sıktığı kadın polis hakkında 1.5 yıl hapis talebiyle dava açıldı

Yüksek yargı organlarının başkanları, hükümetin hazırladığı ‘anayasa değişikliği paketi’ni görüşmek üzere 12 Nisan 2010’da Ankara Adliyesi Konferans Salonu’nda hakim ve savcılarla toplanmıştı. Salonda yeteri kadar oturacak yer olmaması yüzünden tartışma çıkmıştı.

Haberin Devamı

Ankara Savcısı Mustafa Şahin Tanrıöver, “Yargıtay ve Danıştay’dan gelen destek kıtaları nedeniyle hâkim ve savcılar ayakta kaldı. Bu toplantı YARSAV’a (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) destek toplantısı olmayacak” diye bağırmıştı.

‘Savcıyım demedi’

Danıştay 4. Daire Başkanı’nın koruması Emine Demirel’in, Savcı Tanrıöver’i dışarıya çıkarmak istemesi üzerine arbede yaşanmıştı. Savcı Mustafa Şahin Tanrıöver, kadın polisin boğazına sarılmıştı. Bu duruma bir başka koruma polisi Muzaffer Gümüş müdahale etmişti.

Başlatılan soruşturmada iki polis açığa alınmış, daha sonra görevlerine iade edilmişti. Emine Demirel, savcılıkta verdiği ifadesinde, ‘Tanrıöver’i protestocu sandığını ve kendisine savcı olduğunu söylemediğini’ kaydetti.

Haberin Devamı

Diğerine takipsizlik

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit’in hazırladığı iddianamede, koruma polisi Emine Demirel’in 6 aydan 1.5 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, polis Emine Demirel’in, “Kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle yaralamak” suçunu işlediği belirtildi. Aynı suçtan soruşturma yürütülen koruma polisi Muzaffer Gümüş hakkında ise takipsizlik kararı verildi.