Gündem Sen niye ağlıyorsun?

Sen niye ağlıyorsun?

Paylaş
Sen niye ağlıyorsun?

Başı kesilerek öldürülen Münevver'in annesi, duruşmada ağlayan Cem'in annesine böyle bağırdı

13 ay firardı

Münevver Karabulut’u (17) öldüren Cem Garipoğlu (18), 197 gün kaçtıktan sonra teslim olmuştu. Babası Nida Garipoğlu cinayete yardımdan tutuklanmış, müebbet hapsi isteniyordu.

Cem’in ‘delilleri yok etmekten’ aranan annesi Tülay Garipoğlu da yurt dışına kaçmıştı. Annesi, 4 gün önce Türkiye’ye dönmüştü. Cinayetin Bakırköy 4’üncü Ağır Ceza’da dün 2’inci duruşması yapıldı.

Annesine hiç bakmadı

Üzerinde siyah takım elbise ve gri çizgili beyaz bir gömlek olan Cem aylar sonra ilk kez görmesine rağmen annesiyle hiç gözgöze gelmedi, diğer aile fertleriyle de hiçbir temasa geçmeden yerine oturdu.

Duruşmaya Cem ve Nida Garipoğlu’nun yanı sıra amca Hayyam Garipoğlu ve Tülay Garipoğlu’nun da aralarında bulunduğu 7 sanık katıldı.

İlk kez karşılaştılar

Münevver’in annesi Nagihan Karabulut ile Cem’in annesi ilk kez karşılaştı. Hayyam Garipoğlu ifadesinde “Cem’in kaçırılmasında kabahatim yok.

Şoförüm Ahmet Batur’un ifadesi yüzünden buradayım. Ya yanlış gördü ya da ticari rakiplerimiz var, bana zarar vermek için böyle konuşuyor” dedi.

Net yanıtlar veremedi

Hakim, Tülay Garipoğlu’na “Evdeki kan lekelerini sildiniz mi?” diye sordu. Net yanıtlar veremeyen Tülay Garipoğlu “19.00’da eve geldim. Silmedim, zaten silinmişti” dedi.

Garipoğlu, “Yurtdışında neredeydiniz?” sorusuna da, “Olaydan sonra 40 gün bekledim. O yapmamıştır, gelir diye evi kapamadım. Sonra kızlarımı uzaklaştırmak için Rusya’ya gittim. Oradan Amerika’ya geçtik” dedi.

Polis engelini aştı

Amca ve annesinin ifadeleri alındıktan sonra bir diyeceği olup olmadığı sorulan Cem Garipoğlu, “Karnım ağrıyor, revire gitmek istiyorum” dedi.

Cem, Adli Tabip’e gönderildi, Bu sırada Cem’in annesi hıçkırarak ağlamaya başladı. Nagihan Karabulut polis engelini aşarak sanık Tülay Garipoğlu’na ulaştı.

‘Benim çocuğum öldü’

Nagihan Karabulut, Tülay Garipoğlu’na “Sen neden ağlıyorsun? Asıl benim ağlamam lazım. Senin çocuğun yaşıyor. Benimkisi öldü” diye bağırdı.

Duruşma sonunda Nida Garipoğlu tahliye edildi. 13 ay firar ettikten sonra dünkü duruşmaya gelen anne Tülay Garipoğlu’nun da tutuklanmasına gerek görülmedi.

Böylece, davanın tek tutuklu sanığı olarak Cem kaldı.

3