Siyaset 'Sen tanka ancak selam durursun'
Paylaş
'Sen tanka ancak selam durursun'

Kılıçdaroğlu'nun “Darbe yapacak tankların önüne ilk ben geçerim” sözüne Başbakan Erdoğan Şanlıurfa'dan yanıt verdi

20 BİN KİŞİ VARDI

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan ‘Referandumda Evet’ mitingi için dün Şanlıurfa’daydı. Yaklaşık 1.5 saat gecikmeli olarak Şanlıurfa’ya gelen Erdoğan, yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. 12 Eylül’de anayasa değişikliğine ‘Evet’ denilmesi ile Türkiye’nin ufkunun açılacağını belirten Erdoğan, “Artık söz sizde. Bir tarafta darbe anayasası var, bir tarafta milletin anayasası. Darbecilere ‘Hayır’ diyenler belli; İşte burası... Darbecilere ‘Evet’ diyenler de belli; kim onlar CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi, YARSAV” dedi.

AYIPTIR AYIP

Anayasa Mahkemesi’nin yeni yapısı hakkında da açıklama yapan Başbakan Erdoğan, muhalefetin “Kendi mahkemesini oluşturuyor” şeklindeki eleştirisinin de doğru olmadığını belirtti. Erdoğan, “Ayıptır ayıp. Okuma yazma bilmeyen bile bunu söylemez. Her ülkede meclisler, hükümetler, cumhurbaşkanları veya varsa kralları Anayasa Mahkemesi’ne atama yapar. Türkiye’de böyle bir şey yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN TUTARSIZ DÖNEM

Erdoğan, “Darbeye karşı tankların önüne ilk ben geçerim” diyen Kılıçdaroğlu’nu da şöyle eleştirdi: “CHP şu anda tarihinin en tutarsız dönemini yaşıyor. 27 Mayıs’a bunlar çanak tuttular. Darbe döneminin nöbetçi hükümeti oldular. 12 Eylül’ü istismar ettiler ama hesaplaşamadılar. 28 Şubat’a bunlar alkış tuttular. 27 Nisan’da ‘İmzamızı atarız’ diyenler yine bunlardı. Şimdi çıkmış tankların önünde ben dururum diyor. Bugüne kadar nerdeydin. 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da neredeydin. Bu Anayasa değişikliğinin önünde tank olanlar, hiçbir şeyin önünde duramazlar. Siz olsa olsa bunlara ancak selam durursunuz selam.”

BOYKOT ‘HAYIR’ DEMEK

Referandumda ‘Evet’ oyu vereceğini açıklayan ülkücülere tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi, “Mamak Cezaevi’nde Bahçeli o çileleri çekmedi ki” diye eleştiren Erdoğan, sandığa gitmemenin çözümden kaçmak olduğunu belirterek boykot kararı alan BDP’ye de, “Sandığa gitmemek ‘Hayır’ demektir. Hayır diyenlere destek vermektir” diyerek tepki gösterdi.

Referandum için 25 milyon lira

AK Parti, referandum harcamaları için “Bu değirmenin suyu nereden geliyor?” diyen CHP’ye yanıt verdi. AK Parti’nin mali ve idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur referandum için şimdiye kadar 20-25 milyon lira civarında harcama yaptıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

2009’da 111 milyon lira, 2010’da da 52 milyon lira Hazine yardımı aldıklarını belirten Uğur, “2009’dan 18 milyon lira 2010’a devir oldu. Bu seneki 52 milyon lirayla birlikte 70 milyon lira ile referandum çalışmalarına başladık. Son yerel seçimlerde de 32 milyon lira harcamıştık” dedi.