Nedim Şener Sen utanma...
HABERİ PAYLAŞ

Sen utanma...

Haberin Devamı

“Görüşmeci listene adımı yaz” dedim olmadı. Cezaevi yönetimini, Savcılığı aradım olmadı. Bir türlü Silivri Cezaevi’nde tutulan kardeşim Murat Sabuncu ile görüşemedim. Adımı “Görüşmeci” olarak yazdı ama ben OHAL koşulları gereği ziyarete gidemiyorum. Gidememekten, ziyaret edememekten, bana ihtiyacı olduğu bir anda yanında bulunamamaktan, “Bugünler de geçecek, dayan Murat” diyememekten utanıyorum.

Murat’ın mesajı

Ben gidemedim ama Murat Sabuncu, kendisini ziyaret eden CHP milletvekili Mahmut Tanal aracılığıyla kamuoyuna bir mesaj iletti. Şöyle diyor; “Ben kendim için bir şey istemiyorum. Burada gökyüzünü 36 parça tel örgüden görüyorum. Geceleri, her bir parçada Türkiye’nin umutlu ve mutlu günlerini umut ve hayal edip seyrederek uyuyorum...

2011 yılında çalışma arkadaşım Nedim Şener, FETÖ’cü polis ve yargı ayağıyla tuzağa düşürülmüştü. Ben sokak sokak insanlara bu komployu anlatmaya çalıştım. Şimdi beni FETÖ ile bağlantılı göstermeye çalışıyorlar. Bu çok ağrıma gidiyor. Kabullenemiyorum. 25 yıllık gazetecilik hayatım ortada. Hiçbir zaman sol, sosyal demokrat kimliğimden ödün vermedim.”

Orhan Dink de beni anlatmıştı

Evet haklı: Ben ki FETÖ’cü polisler ve yargı tarafından tuzağa düşürülerek Silivri’de hapsedilmiş birisi olarak şimdi “FETÖ’cü” yaftası boynuna takılmak istenen arkadaşım Murat Sabuncu’nun FETÖ’cü olmadığını, olamayacağını anlatıyorum. Bu tıpkı 2011’de tutuklandığımda Orhan Dink’in benim “Ergenekoncu” olmadığımı anlatması gibi bir şey.

Kardeşi Hrant Dink, aralarında Ergenekon davası sanıklarının olduğu eski derin devlet artıkları tarafından hedef gösterilmiş, öldürüleceğini bilen FETÖ’cü istihbaratçıların yol vermesiyle katledilmişti. Ben de “Ergenekon Üyesi” diye tutuklandığımda Orhan Dink, Murat ile birlikte benim cezaevindeki görüşmecim, tüm dünyaya karşı masumiyetimin kefili olmuştu.

Gazeteci girdi, gazeteci çıkacaklar

Neredeyse kardeşini hedef gösteren örgütün üyesini savunur duruma düşmüştü. Çevresinden ne kadar baskı gördüğünü ben biliyorum. Ama beni düştüğüm çukurdan o çıkarmıştı. Onlar da Silivri’ye girdikleri gibi gazeteci olarak çıkacak.

Ben Orhan Dink’i utandırmadım, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Güray Öz, Akın Atalay, Hakan Kara, Turhan Günay, Musa Kart, Önder Çelik, Bülent Utku, Kemal Güngör onlara güvenenleri utandırmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder