Magazin Senaryoyu ben verdim!

Senaryoyu ben verdim!

Paylaş
Senaryoyu ben verdim!

Senarist Dilara Selek'in, tiyatrocu Müjdat Gezen'in sahnelediği Muzur Evi adlı eserin senaryosunun kendisine ait olduğunu öne sürerek açtığı manevi tazminat davasının 3. duruşmasında süpriz bir tanık dinlendi

Müjdat Gezen’in sahnelediği Muzur Evi’yle ilgili tazminat davasının 3. duruşması yapıldı.

Selek’in dördüncü dereceden akrabası olan ve 2 yıl önce Gezen’in sahip olduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi’de (MSM) eğitim alan E.E.’nin anlattıkları, 4. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’nin tutanağında şöyle yer aldı:

Haberin Devamı

‘Fotokopisini verdik’

“Davacı, elinde 2005’ten bu yana uğraştığı bir senaryo olduğunu söyledi. Bu senaryoyu Müjdat Gezen’e iletmemi istemişti. Konudan Bahadır Tokmak ve Kemal Kuruçay hocalara bahsettim. Onlar da Gezen’le görüşebileceklerini söyledi. Onları davacı ile MSM Ankara’da buluşturdum. Eserin birer fotokopisini hocalara verdik. ‘Bir inceleyelim bakalım’ dediler.

Hatta eserin ilk deneme oyununun oynanmasına karar verilmişti. Oyuncular da tespit edilmişti. Eserin adı ‘Muzur Evi’ idi. Eylül-ekim gibi Dilara’nın çalışmasının hazırlıkları bitmeden Gezen’in aynı isim ve çok benzer bir senaryoyu tiyatro olarak sahneye koyduğunu öğrendik. Bahadır ve Kemal hocaya, ‘Bu neyin nesi, senaryo aynı, eserin ismi aynı’ dediğimizde, ‘Sizinkisi TV dizisi olarak hazırlandı, bu ise tiyatro, bir sorun olmaz’ dediler. Dilara’nın eşi Gezen ile iletişim amacıyla bir mail attı, ancak Gezen, Dilara’yı arayıp ağır laflar etti. Hocalara bu benzerliği sorduğumuzda bunun tesadüf olduğunu, kendilerinin senaryoyu Gezen’e vermediklerini söylediler. 1.5 ay önce MSM’ye uğradım. Kemal ve Bahadır hoca bu işin mahkemelik hale gelmesinden üzüntü duyduklarını, davacının davasından vazgeçmesini sağlamamı rica ettiler. Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

GİZEM KARAKIŞ Ankara- MİLLİYET