Türkiye (Son Dakika) Sende büyü var dedi 100 bin TL dolandırdı

Sende büyü var dedi 100 bin TL dolandırdı

Paylaş
Sende büyü var dedi 100 bin TL dolandırdı

Samsun'da yaşlı bir kadına "Sende büyük var" diyerek bu büyüden kurtarmak için 75 bin lira para, 5 adet altın bilezik ve 1 adet altın kolyesini alıp dolandırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan medyumun yargılanmasına başlandı

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesinde geçen yıl 74 yaşındaki Ü.T. adlı kadın, bir arkadaşının iş yerinde çok bunaldığını ve kendisine muska ve büyü yapıldığını düşündüğünü belirterek, bayan arkadaşından büyü bozmak için bir tanıdığını olup olmadığını sordu. Söz konusu bayanın çok iyi bir hoca tanıdığını ve kocası ile kendisini barıştırdığını söylemesi üzerine Ü.T., medyum A.Ö.’nün (50) iş yerine gitti.

Haberin Devamı

"SENİ BORUYA SOKMUŞLAR"

A.Ö., Ü.T’ye, "Sende büyü var. Seni boruya sokmuşlar. Borudan çıkarmamız lazım. Benim görevli cinlerim var. Onlarla gece çalışırım. Seni cinlerden temizlerim. Ancak bunun için bana 125 bin lira vermem lazım. Yoksa durumun çok kötüye gider" dedi. Bankaya giden yaşlı kadın A.Ö.’ye vermek için 125 bin lira çekmek istedi ancak banka 75 bin liradan fazla para vermedi. Çektiği 75 bin lirayı A.Ö.’ye veren Ü.T., bir süre sonra medyumun iş yerine gidip kendisini cinlerden koruyup korumadığını sordu.

ISRARLA PARA İSTEYİNCE POLİSE BAŞVURDU

A.Ö.’nün kendisine "Senin verdiği paraları Türkiye’nin değişik illerindeki öğrencilere senin zekatın olarak verdim. Senin tam olarak cinlerden kurtulmak için 50 bin lira daha vermek gerekli" demesi üzerine Ü.T., 5 adet altın bilezik ve 1 adet altın kolyeyi A.Ö.’ye verdi. A.Ö.’nün ısrarla 50 bin lira para istemesi üzerine Ü.T. polise şikayette bulundu. A.Ö. hakkında Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren Ü.T., daha önce emniyette ifade verdiğini ve bu ifadeyi tekrarladığını belirterek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Tutuksuz olarak yargılanan A.Ö. ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesinin ardından sanık A.Ö.’nün mahkemeye zorla getirilip ifadesinin alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.