Ekonomi 'Sendikalı ol' diyerek Türkiye'yi geziyorlar

'Sendikalı ol' diyerek Türkiye'yi geziyorlar

Paylaş
'Sendikalı ol' diyerek Türkiye'yi geziyorlar

Petrol-İş'in tüm çalışanlar için başlattığı 'Sendikalı Ol' kampanyası sanayinin yoğun olduğu Düzce'den sonra şimdi Bursa ve Gebze'de. Kampanyanın tüm yurda yayılması planlanıyor

TÜM MECRALARDA

Haberin Devamı

Petrol-İş Sendikası’nın ilk adımlarını Düzce’de attığı ‘Sendikalı Ol’ kampanyası, işçi nüfusunun ve sanayinin yoğun olduğu Bursa ve Gebze’de de başladı. Petrol-İş’in tüm çalışanları sendikalı olmaya çağırdığı görüntüler, mesajlar Bursa ve Gebze’nin hemen tüm yerel gazetelerinde, billboardlar’da, trenlerde, duraklarda asılı kalacak olan afişler, radyo spotları ve yerel televizyonlarda yer alıyor. Tanıtım filmleri ve ilanlarla işçiler anayasal bir hak olan sendikalı olma özgürlüğünü kullanmaya çağrılıyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Halil Ergün ve Meral Okay’ın ‘kampanyanın yüzü’ olduğu çalışmada, sanatçılar ve iş giysileri içinde gülümseyen Petrol-İş üyeleri, işçileri bölge, cinsiyet, yaş, siyasi görüş gibi ayrımları aşarak ‘sendikalılık kimliği’nde buluşmaya davet ediliyor. ‘Sendika gücündür, hakkındır’ gibi vurgular yapılıyor. Bursa Osmangazi Metro İstasyonu yanında açılan stantta kampanyayı başlatan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Türkiye’de ilk kez açık alanda böyle örgütlenme kampanyası yürüttüklerini belirtti.

Haberin Devamı