Siyaset Şendiller gelmiyor
Paylaş
Şendiller gelmiyor

Alevi çalıştayına davet edilmesi büyük tartışma yaratan Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller, Ankara'daki toplantıya katılmaktan vazgeçti

Ankara’da yarın yapılacak Alevi çalıştayının 6’ncı ve son toplantısına, Maraş katliamının 1 numaralı sanığı, eski BBP Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller'in de davet edilmesi krize yol açmıştı.

Haberin Devamı

Birçok davetli “Ökkeş Şendiller var ise biz yokuz” diyerek toplantıyı boykot etmişti. Alevi örgütlerinin temsilcileri Şendiller’in daveti için “Yahudi toplantısına Hitler çağrılır mı? Bu plan, Hüseyin ile Yezid’i aynı masaya oturtmakla aynı şey” gibi sert yorumlar yapmıştı. Eleştirilerin dozu artınca Şendiller, çalıştaya katılmama kararı aldı.

‘TABANIM RAHATSIZ OLDU’

Kendisine yönelik sert eleştirilerin ‘tabanında’ karşı tepkiye yol açtığını söyleyen Şendiller, “Çeşitli illerden otobüs tutanlar var. Arkadaşlar ‘Geleceğiz, müdahale edeceğiz’ diyor. Sıkıntı doğacak, bu süreç durdurulacak ve sorumlusu biz olacağız diye düşündüm. Bu yüzden katılmayacağımı bakanlığa bildirdim” dedi.

Şendiller, toplantıya katılmaması konusunda Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten ya da herhangi bir yetkiliden talep gelmediğini de söyledi.

Haberin Devamı

Şendiller’in bu açıklaması üzerine daha önce toplantıya katılmayacağını duyuran eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, “Ökkeş kendiliğinden katılmadı, kendiliğinden de vazgeçmedi. Bakanlık resmen gelmeyeceğini açıklarsa ben de katılırım” dedi.