Dünya Senegal'de ve Avustralya'da helikopter düştü

Senegal'de ve Avustralya'da helikopter düştü

Paylaş
Senegal'de ve Avustralya'da helikopter düştü

Senegal’de bir askeri helikopterin düşmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 14 kişi yaralandı. Öte yandan Batı Avustralya’nın Port Hedland kasabası yakınında okyanusa düşen helikopterde bulunan yolcu kurtarıldı, pilotu arama çalışmaları devam ediyor

Ordu Halkla İlişkiler Bölümü (DİRPA) Komutanı Albay Alioune Ndiaye, yerel bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, 16 yolcusu ve 4 mürettebatı bulunan askeri helikopterin ülkenin batısındaki Touba Kuta şehri sınırları içinde yer alan Missirah köyünde düştüğünü söyledi.

6 ÖLÜ 14 YARALI


Olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini aktaran Ndiaye, yaralı kurtulan 14 kişinin ise bölgedeki hastanelere sevk edildiği bilgisini paylaştı. Ndiaye, helikopterin ülkenin güney bölgesi Ziguinchor’un eski Belediye Başkanı Robert Sagna’nın vefat eden kardeşinin naaşını başkent Dakar’a getirmek için havalandığını sözlerine ekledi. Senegal resmi haber ajansı ise söz konusu helikopterin bataklık bir alana düştüğünü duyurdu.

AVUSTRALYA'DA HELİKOPTER OKYANUSA DÜŞTÜ


Batı Avustralya’nın Port Hedland kasabası yakınında okyanusa düşen helikopterde bulunan yolcu kurtarıldı, pilotu arama çalışmaları devam ediyor. Avustralya Denizcilik Güvenliği Kurumu (AMSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, içinde biri pilot iki kişinin bulunduğu EC-135 model helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle Batı Avustralya’nın Port Hedland kasabası yakınında okyanusa düştü.

Gece yarısı yaşanan olayı bölgede bulunan bir gemi kaptanının gördüğünü ve yetkilileri uyardığını belirten AMSA sözcüsü Lauren Smit, helikopterde bulunan yolcunun hafif yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

PİLOT ARANIYOR


Kimliği açıklanmayan yolcunun Port Hedland Hastanesinde tedavi altına alındığını duyuran Smit, kayıp pilotu arama çalışmalarının ise 7 uçak ve 4’ü römorkör olmak üzere 7 tekne ile devam ettiğini bildirdi.

Haberin Devamı