Gündem Senem'i arama çalışmalarına son verildi

Senem'i arama çalışmalarına son verildi

Paylaş
Senem'i arama çalışmalarına son verildi

Senem'i arama çalışmalarına son verildi

Rize'nin Fındıklı İlçesi'nde, 25 Ocak gecesi iskelede dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan 21 yaşındaki Senem Kasap'ı arama çalışmalarına son verildi. Karadeniz'in akıntı yönü dikkate alınarak Senem'in Gürcistan sahilinde bulunabileceği gerekçesiyle buradaki yetkililer uyarıldı.

Haberin Devamı

2 hafta önce Merkez Mahallesi'nde iskelede arkadaşlarıyla gezinirken dalganın çarpması sonucu denize düşerek kaybolan Rize Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi 1'inci sınıf öğrencisi Senem Kasap'ı bulabilmek için başlatılan çalışmalar sona erdirildi. Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ile Trabzon Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıçları ve trol tekneleriyle yapılan arama çalışmaların, deniz yüzeyi taramasıyla sonlandırıldığı açıklandı.

Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, Senem Kasap için yapılan arama çalışmalarında bir sonuç alınamadığını belirterek, çalışmalarının sonlandırıldığını söyledi. Karadeniz'in akıntı yönünün dikkate alınarak Gürcistan ve Batum yetkililerinin uyarıldığını kaydeden Alkan, "Gürcistan ve Batum' daki yetkililerle temasa geçildi. Sahilde bir ceset bulunması halinde bize anında haber verecekler" dedi.

Haberin Devamı

Gürcistan sahili, Senem'in denize düştüğü Fındıklı İlçesi'nden 40 kilometre sonra başlıyor. Karadeniz'deki akıntı yönünün ise kuzey doğu istikametine doğru olduğu belirtildi.

Muhammet KAÇAR/FINDIKLI (Rize), (DHA)