Spor Şener: Hayalim şampiyonluk

Şener: Hayalim şampiyonluk

Paylaş
Şener: Hayalim şampiyonluk

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, şampiyonluğun aklından hiç çıkmadığını belirterek, "En büyük hayalim şampiyonluk görmek" diye konuştu

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Tesisleri'nde DHA'ya çok özel açıklamalarda bulundu. Şener, görevde bulunduğu dönem içerisinde zaman zaman pişmanlıklar yaşadığını belirterek, "Çünkü Trabzon'da insanın bünyesi çok eleştiri kaldırmıyor. Çok özveriyle yapılan bir iş bu. Ben İstanbul'da yaşıyorum.

O yüzden git-gel yoruluyor insan. Birileri bazen çıkıp bir şey diyor, şevkimizi kırıyor ama sonradan toparlıyoruz. Hayatımın büyük bir bölümü uçakta geçiyor. Bende bu konuda ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

"TJİKUZU'YU KEŞKE ALMASAYDIM"

Tjikuzu'ya ve stada harcadıkları paralara üzüldüğünü de vurgulayan Şener, dobra dobra açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Tjikuzu'yu keşke almasaydım diyorum. O konuda pişmanım. Çok araştırmamışız demek. Kulüpten stada çok ciddi paralar harcadık.

Bazen kendi kendime düşündüğümde, 'Bana kimse stadı niye yeniden yapmıyorsun diye dokunmadı ama biz yaptık. Stada kulüp kasasından aşağı, yukarı 5-6 milyon lira harcadık.

Yaparken de bu işten keyif aldık ama şimdi zemini bozuldu, onu yapıyoruz. Yeni stat da yapılacak. Bundan biraz üzüntü duydum. Ama gelen misafirleri filan çok iyi ağırlıyoruz, ondan da keyif alıyorum."

"AKYAZI PROJESİ HAYAL DEĞİL"

Şener, Akyazı projesinin artık hayal olmaktan çıktığını da belirterek, "Geçenlerde tüm başkanların katıldığı bir toplantı da, herkes, 'Benim stadım başladı, benim ki yapılıyor' derken bir tek ben bir şey diyememiştim.

Şimdi bende diyebilirim. Ama benim gönlüm Avni Aker'in etrafındaki binaların kamulaştırarak oraya bir stat yapılmasıydı. Çünkü halkın gidip gelmesi daha kolay olurdu. Ama Başbakan istemedi.

Trabzon'da bazı konular çok tartışılıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Bu yüzden Akyazı konusunda çok konuşmamak lazım" diye konuştu.

"GÖKHAN ÜNAL'A ŞİMDİ O KADAR PARA VERMEM"

Fenerbahçe'ye transfer olan Gökhan Ünal'ın bu sene kendisinde hayal kırıklığı yarattığını da belirten Şener, şöyle konuştu: "Geçen sene görevini yapmıştı ama bu sene yapamadı. Sonunda da onu satmak durumunda kaldık.

İyi bir alışveriş oldu. Şimdi olsa Gökhan Ünal'a aynı parayı vermem. Trabzonspor'u devraldığımızda takımın hava olarak kanatlanıp uçması gerekiyordu. O yüzden Gökhan Ünal önemli bir transferdi. Ve o görevini yaptı. Tekrar hayata döndük" dedi.

"SİVASSPOR KENDİNİ BÜYÜK GÖRÜYORDU ŞİMDİ KAYBOLDU"

Şener, geçtiğimiz sezon Sivasspor, şimdi de Bursaspor'un kendisini 4. büyük gibi görmesiyle ilgili olarak ise, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şener, şöyle konuştu: "Trabzon küçük bir şehir ve büyük bir takımı var. Biz İstanbul'da 30 bin seyirciye oynuyoruz.

Bizim kulübümüzün içerisindekiler ne Sivas da, ne de Bursa'da var. Geçen sene Sivasspor kendini büyük görüyordu, şimdi kayboldu. Şimdi Bursa iyi gidiyor. Büyük takım futbolcu satmaz. Satarsan seneye şampiyonluğa oynayamazsın.

Mesela biz hiç kümeye oynamadık. Onlar gitti - geldiler. İnşallah 5. büyük olurlar. Çünkü bizim temennimizde rekabetin artması yönünde" diye konuştu.

"ALTYAPIDAKİ SORUNU BULMALIYIZ"

Altyapıdan oyuncu yetişmemesine oldukça sinirlendiğini de vurgulayan Şener, "Alt yapıdan oyuncu yetişmiyorsa ya ben suçluyum, ya oradaki hocalar, ya da futbolcular suçlu. Biri çıkıp bana desin ki, 'Sen bize forma almadın, çim saha yaptırmadın. O yüzden oyuncu yetişmiyor.'

O zaman ben sorumluluğun bir bölümünü üzerime alırım. Veya biri çıkıp desin ki, 'Bizde son yıllarda doğan çocukların genetik yapısı futbolcu olmasına uygun değil.' Ona da razıyım. Bu tartışılıp benime öne bir şey getirilmeli ki buna bir çözüm bulayım.

Ama böyle giderse, burada alt yapımdaki takımları saklayıp, bölgedeki diğer takımları alt yapı olarak kullanmayı gündemimize alabiliriz. Bu bir tarz. Ama buraya oyuncu bulmamız lazım" şeklinde konuştu.

"OĞUZ ÇETİN, FUTBOLCULARIMIZI KOYMAYACAKSA TAKIMA ALMAMALIYDI"

Milli takımın Honduras ile oynadığı hazırlık maçında Trabzonsporlu futbolcuların hiç birinin oynamamasını da değerlendiren Şener, "Oğuz Çetin, 2 dakika bile olsa nezaketen bizim futbolcularımızı oyuna koymalıydı.

Oynatmayacaksan alma. Hiddink, Engin ve Oğuz'u seçmiş, 'Niye seçmiş?' deseniz bunun cevabı yok. Ben Hiddink'e o kadar para vermezdim. Ama sonuçta Federasyonun kararı. Onların da her şeyine karışmamak lazım" dedi.

"MAÇLARDA ÖLÜMCÜL HATALARI YAN HAKEMLER YAPIYOR"

Şener, maçlarda en büyük hataları yardımcı hakemlerin yaptığını da belirterek, "Benim sıkıntım orta hakemlerden değil yan hakemlerden. Genelde en ölümcül kararlar 18 içerisinde olan kararlardır.

Bunu da yan hakemler veriyor, bayrak kaldırıyor. Mesela Bülent Yıldırım ile sohbetimde, 'Fenerbahçe maçında Semih topu eliyle oynadı' dedim. O da, 'Haklısınız ama yan hakemime uydum, ne yapabilirdim' dedi.

Orta hakemler biraz daha koşup yan hakemlerin kararlarını yakından izlemeli. Yan hakemler için bir eğitimci getiriyorlar. Yakında işe başlar" dedi.

"HOCAMIZ FLAŞ TRANSFER İSTERSE YAPARIZ"

Şener, transfer çalışmalarını fazla uzatmayacaklarını da belirterek, "Hocayla tam netleştirmedik ama stoper almayı düşünüyoruz. Orta sahada bir kalabalığımız olduğunu söyledi hocamız. Hocamıza çok uzatmadan tespitlerini yapmasını söyledik. Transferi erkenden bitirmek istiyoruz.

Şenol hoca isterse flaş transferde yapabiliriz. Ama bazen transferde, 'Flaş' denilen insanlar Trabzon'a gelirken fiyatını artırabiliyor. Ancak hocamız isterse o imkanımız var" dedi.

Yunus Emre Sel/TRABZON (DHA)

4

Haberin Devamı