Siyaset Şener için 1,5 km'lik kırmızı halı
Paylaş
Şener için 1,5 km'lik kırmızı halı

Şener için 1,5 km'lik kırmızı halı

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Yanlış siyaset yaparsanız kin ve düşmanlığı yayarsınız" dedi.

Haberin Devamı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kara yoluyla memleketi Sivas’a gelen Şener, Yıldızeli ilçesinde partililerce yola 1,5 kilometre uzunluğundaki kırmızı
halı serilerek karşılandı.

Şener, üç günlük programı kapsamında ilk olarak Yıldızeli’yi ziyaret etti. Parti otobüsüyle ilçeye gelen Şener’i, ilçenin yaklaşık üç kilometre dışında İl Başkanı Ahmet Kuzu ve partililer davul-zurna eşliğinde karşıladı.

Şener, partililerce ilçenin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Atatürk caddelerinde yola serilen ve parçaları bantlarla birleştirilen yaklaşık 1,5
kilometre uzunluğundaki kırmızı halıdan yürüyerek partilileri ve vatandaşları selamladı.

Partinin ilçe binasının açılışını yapan Şener, sevgi, birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, "Yanlış siyaset yaparsanız kin ve düşmanlığı yayarsınız" dedi.

Haberin Devamı

Mevcut siyasi partilerin yaptığı siyasette, kin ve nefret olduğunu iddia eden Şener, "Ortada ayrışmanın derinleştiği, kin ve nefretin kökleştiği bir ülke
var" görüşünü ifade etti.

Yıllardır iktidar ve muhalefetin birbirine çattığını, siyasilerin birbirlerine ağıza alınmayacak sözler söylediğini, yeri geldiğinde de mecliste yumruklaştıklarını dile getiren Şener, kini ve nefreti körükleyen siyaset olamayacağını söyledi.

Şener, şöyle devam etti:
"Mevcut siyasi partiler, siyaseti kavgaya, kine, nefrete dayalı yapıyor. Kavramlar üzerinden kavga yapıp vatandaşı ayrıştırmak ve üzerinden oy almak mevcut siyasetin, iktidarıyla muhalefetiyle yoludur. Bizim yolumuz bu değildir. Türkiye Partisi iktidarında insanı merkeze alan siyaset anlayışı ortaya konulacak, üretimden yana politikalar uygulanacak, mazot fiyatları düşürülecek, kamu kurumları yeniden inşa edilecek, milletvekili dokunulmazlıkları da kaldırılacak."

Şener, Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri hakkında Mecliste çok sayıda dosya bulunduğunu belirterek, başbakan yardımcılığı ve milletvekilliğini
bırakarak "dokunulmazlık gömleğini" üzerinden çıkardığını ve hakkında herhangi bir suçtan açılan dava olmadan halkın içinde rahatlıkla gezdiğini kaydetti.
Türkiye Partisi iktidarında dershanelerin ve üniversite sınavının kaldırılacağı vaadinde bulunan Şener, eğitimin hayat kadar önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Partilerinin ambleminin "tokalaşma" olduğunu anımsatan Şener, alanda bulunanlardan birbirleriyle sımsıkı tokalaşmalarını istedi. Şener’in isteği üzerine partililer ve vatandaşlar birbirleriyle tokalaştı.

Cuma namazını Yıldızeli Merkez Çarşı Camisi’nde kılan Şener, ilçedeki temaslarının ardından Sivas’a geçti.