Yaşam Şener Şen'in 1 Mayıs görüntüleriyle ilgili gerçek ortaya çıktı

Şener Şen'in 1 Mayıs görüntüleriyle ilgili gerçek ortaya çıktı

Paylaş
Şener Şen'in 1 Mayıs görüntüleriyle ilgili gerçek ortaya çıktı

Şener Şen'in yaklaşık 40 yıl önce Taksim'de çekilen 1 Mayıs görüntülerinin kısa film çekimi görüntüleri olduğu ortaya çıktı...

POSTA.COM.TR

Yer; Taksim Meydanı. Tarih 1970'li yılların sonu. Şener Şen, 1 Mayıs işçi bayramında.

Görüntülerin üzerine konuşan isim 2013 yılında yaşama veda eden usta gazeteci Mehmet Ali Birand. 'Sömürüye son' pankartının önünde tempolu bir şekilde alkış tutan isim ise, usta oyuncu Şener Şen.

Oyuncu Şener Şen'in bu görüntüleriyle ilgili gerçek 40 yıl sonra ortaya çıktı.



Yönetmen Ali Özgentürk, Hürriyet'ten Yenal Bilgici'ye verdiği röportajda o görüntülerin bir kısa film çekiminde kaydedildiğini Şener Şen'in hiçbir zaman 1 Mayıs'a katılmadığını söyledi:


(Sanat hayatının 50’nci yılını kutlayan sinema yönetmeni Ali Özgentürk)

İşte o röportajdan öne çıkan satırlar:


Filmlerinizin akıbetinden haberiniz var mı?

- Polis arşivindeki her şeyi TRT’ye verirmiş. Birinci Şube’de TRT kurulduğundan beri bu bir gelenekmiş. Ne yapacak ki o filmleri polis? TRT de bunları dijitale geçmiş bir zaman. Bazıları şimdi şimdi tesadüf eseri çıkıyor ortaya. Örneğin üç sene önce biri bana şöyle dedi: “Sen Şener Şen’le bir film çekmiştin ya, onu gördüm ben.”

Siz film mi çektiniz Şener Şen’le?

- Evet, çok az kişi bilir. DİSK’ten yeni ayrılmıştım. Sinema filmlerinde çalışmaya başlamıştım, reji asistanlığı, kamera asistanlığı, hamallık yapıyordum. Uzun yasaklardan sonra ilk 1 Mayıs geliyordu. Tepebaşı’ndaki Şehir Tiyatrosu’nun, şimdi onun yerinde TRT var, bir oyununda Şener figürandı; bayrak tutuyordu. Arkadaşım olan yönetmen Sabahattin Akyüz’e rica ettim; “Kısa film var kafamda, yardım eder misin”.

Neydi film?

- Konusu şöyleydi: Bir işçinin babası geçmiş 1 Mayıslardan birinde alana gitmiş ve bir daha dönmemiş; oğlu da işçi olmuş; elinde babasının fotoğrafı, 1 Mayıs’ta meydanda arıyor babasını. Gerçekten de 1 Mayıs’ta çektim.

Bu işçi Şener Şen mi?

- Evet.

Babası Ali Şen’in fotoğrafını mı gösteriyordu yoksa?

- Yok yok (Gülüyor) Ali Şen olmazdı. Onu tanırlar. Mehmet Ali Birand’ın ‘1 Mayıs’ belgeselinde bu görüntüyü ortaya çıktı. Anlık bir görüntü. Ben halen o görüntünün de içinde yer aldığı filmimi bulamadım ama.

Peki nasıl çıktı bu görüntü belgeselde?

- Polis, TRT’ye verdi. Birand da TRT’den aldı demek ki.

Belki gerçekten Şener Şen’in de katıldığı bir başka 1 Mayıs gösterisidir bu.

- Şener ömründe hiç 1 Mayıs’a katılmadı. Sadece aktör olarak benim çektiğim filmle katıldı. Bu 1 Mayıs belgeseli benim ilk filmimdir. Kayıptır bu film.

Haberin Devamı