Siyaset Şener'den 'bunalım' iddiası
Paylaş
Şener'den 'bunalım' iddiası

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ülke tarihinin en büyük sosyal bunalımının yaşandığını ileri sürdü

Abdüllatif Şener, Maltepe Merkez Cumhuriyet Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra, parti otobüsü üzerinden Maltepe Meydanı’nda halka hitap etti.

Şener, Türkiye Partisi'nin yeni bir parti olduğunu belirterek, eski siyaset anlayışını değiştirmeyi hedef aldıklarını, siyaseti ve Türkiye’yi yenilemeyi amaçladıklarını söyledi.

Önemli bir coğrafyada önemli bir dönemden geçen Türkiye’nin üzerinde oyunlar oynandığını, Orta Doğu’da sınırların yeniden şekillendiğini, çevrede adeta bir kan gölünün bulunduğunu ifade eden Şener, "Son bir yıl içinde yaşadıklarımızı bir düşünün. Terör, 10 yıldır bu kadar çok yuva yıkmadı. Şiddet olayları tüm kentlerimizi sardı.

Terör kırsal alandan kentlere doğru sızmaya çalışıyor. Aile içi şiddet, cinayetler her gün ekranlarda seyrettiğimiz manzaralar haline dönüştü. Hırsızlık, gasp, uyuşturucu, sokak çocukları hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar artmamıştır" diye konuştu.

"ÖZELLEŞTİRMELERİN ALTINDA İMZAM YOK"

"Türkiye, tarihinde hiçbir dönemde görülmediği kadar büyük bir sosyal bunalımın içine girmiştir" diyen Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu andaki işsizlik, 1994 ve 2001 krizlerinden de fazladır. Bu, ülkede yabancılar kazandı, ama bu ülkenin sanayisi çöktü. Bu ülkede ekonomi küçüldü.

Dünyanın en fazla işsizi, en pahalı benzini, mazotu, LPG’si Türkiye’dedir. Pamuk, tütün, tarım ve hayvancılık bitti. Üretmeyen bir ekonomi var bugün. Telefonlar, bankalar, sigorta şirketleri yabancılaştı. Ve şimdi Hükümet diyor ki ’Ziraat Bankası, Halk Bankası, yollar, köprüler, Milli Piyango, enerji yabancılaşacak’.

Bu ülkede sanayiyi çökerten, tarımı bitiren, kârlı sektörleri yabancılaştıran bir iktidar vardır. Bu iktidarın yapmış olduğu özelleştirmelerden hiçbirinin altında benim imzam yoktur."

Haberin Devamı