Siyaset 'Seni şişe geçireceğim'
Paylaş
'Seni şişe geçireceğim'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'in yaptığı gizli görüşme İsrail kabinesinde sert bir atışmaya neden oldu

‘Selam göndermişti’

İsrail’deki Haaretz gazetesinin haberine göre, dün yapılan kabine toplantısı öncesinde İşçi Partili Ben-Eliezer, İşçi Partisi’nin lideri olan Savunma Bakanı Ehud Barak’ı medyaya yanlış bilgi sızdırmakla suçladı.

Ben-Eliezer, gizli görüşmeden önce Barak’la bu konuyu konuştuklarını ve Savunma Bakanı’nın kendisinden Davutoğlu’na selamlarını iletmesini istediğini söyledi.

‘Asla unutmayacağım’

Ancak basındaki haberlerde, Barak’ın bu görüşmeye karşı çıktığının iddia edildiğini hatırlatan Ben-Eliezer, bundan Barak’ın yardımcılarını sorumlu tuttu.

Ben-Eliezer, “Basına neden böyle bir bilgi sızdırdıklarını anlamıyorum. Barak da Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ı arayarak görüşmeye karşı çıktığını söylemiş” diye serzenişte bulundu.

Bu konudan Savunma Bakanı’nın medya danışmanı Barak Seri’nin sorumlu olduğunu söyleyen Ben-Eliezer, Seri’ye, “Bunu asla unutmayacağım. Kiminle uğraştığını bilmiyorsun. Seni şişe geçireceğim” diye çıkıştı.

Haberin Devamı