Siyaset 'Senin keyfini mi bekleyeceğiz?'
Paylaş
'Senin keyfini mi bekleyeceğiz?'

Anayasa tasarısının 30 Mart'ta Meclis Başkanlığı'na sunulacağını belirten Erdoğan, tasarıyı eleştiren muhalefete yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Sempozyumu'na katıldı. Sempozyumda konuşan Başbakan Erdoğan, anayasanın değişiklik paketinin AK Parti anayasası olduğu yönündeki eleştirileri değerlendirirken, “Ne diyorlar, ‘Olmaz bu AK Parti'nin kendi kendine hazırladığı…’ Sen benimle birlikte çalışmazsan, ne yapacağız? Senin keyfini mi bekleyeceğiz?” diye konuştu.

Erdoğan, paket hakkındaki çalışmalarını bugün bitireceklerini belirtirken, tasarıyı yarın Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi.

'REFERANDUM MANTIĞINA AYKIRI'

Haberin Devamı

Anayasanın değişmesi yönünde toplumun hemfikir olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, değişiklik paketine destek vermeyen muhalefeti eleştirdi. Deniz Baykal’ın paketteki maddelerin tek tek oylanması yönünde ki önerisine değinen Erdoğan, bunun referandum mantığına aykırı olduğunu savundu. Erdoğan şöyle konuştu:

“Bir defa referandum mantığına ters, böyle bir şey olmaz. Bakıyorsun işte bunlar tek tek oylanmak suretiyle yapılsın. Milletin vekilleri bunları tek tek zaten oyluyor, bunların değerlendirmesini yapıyor. Yani milletin huzuruna bunu hazır olarak getiriyor. Ön çalışma parlamentoda bitiyor. Bittikten sonrada bunu adeta bir hap gibi, tablet gibi sunuyor. Ama ne diyorlar, ‘Olmaz bu AK Partinin kendi kendine hazırladığı…’ Sen benimle birlikte çalışmazsan, ne yapacağız? Senin keyfini mi bekleyeceğiz?”

Haberin Devamı

'YOKSULLUĞUN NE OLDUĞUNU BİLMEYENLER...'

İktidarları süresince izledikleri politikalarla sosyal devlet ve sosyal belediyeciliği geliştirdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, geçmiş yıllardaki kötü ekonomi idaresinin Türkiye’de yoksulluğu kronik bir hastalık haline getirdiğini kaydetti. Erdoğan, “Bugün yoksulluk edebiyatı yaparak, AK Parti’ye yüklenenler, aslında kendi iktidarlarının eserlerini anlatıyorlar. Bir yandan yoksulluğu dillerine dolayıp, diğer yandan AK Parti iktidarının ve AK Partili belediyelerin sosyal politikalarını eleştirenlerin, yoksulluğun ne olduğunu bilmedikleri gibi, bir yoksulunda kapısını çalmayanlar, çalamayanlardır. Olsa olsa bir yoksul akrabalarını ziyaret etmek suretiyle, yoksul ziyareti yapıyoruz diyenlerdir” diye konuştu.

'GÖBEĞİNİ KAŞIYANLAR, KAŞIMAYANLAR...'

“Bu ülkeyi sırça köşklerinde milletten kopuk efendiler değil, bizzat millet idare eder. Bu ülkeye ve bu millete, çeteler değil, mafya değil, hukuk dışı örgütlenmeler değil, bizzat ve bizzat millet yön verir, millet istikamet verir” diye konuşan Başbakan Erdoğan muhalefete seslenerek, “73 milyon vatandaşımın her biri bu ülkenin sahibi olduğuna göre, o vatandaşlarımın her biride bu ülkenin idaresinde söz sahibidir, karar sahibidir. Hala bu ülkede göbeğini kaşıyanlar, kaşımayanlar tartışmasını yapanlar daha çok tribünden AK Parti iktidarını izlerler” dedi.

DHA

Haberin Devamı