Spor Şenol Güneş: Demba Ba ve Caner...

Şenol Güneş: Demba Ba ve Caner...

Paylaş
Şenol Güneş: Demba Ba ve Caner...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi ve merak edilen soruları yanıtladı...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. UEFA Avrupa Ligi'nde yapacakları Lyon maçından, takımdaki sakatlıklara kadar tüm sorulara cevap veren Güneş, transferlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamaları şöyle:

9 lig maçımız var. Şu an öncelikli gördüğümüz 2 Lyon maçımız var. Lyon karşısında en iyi futbolumuzu oynayıp turu geçmek isityor. Ligde önümüzdeki 4 maçı önemsiyoruz. Bunlardan ilki Gençlerbirliği ile. Zor bir maç bizi bekliyor, Gençlerbirliği iyi takım. Milli Takımlardan dönmeyen 3 futbolcumuz var. Quaresm,i Aboubakar ve Mitrovic'in bugün takıma katılmasını bekliyoruz. Biz tüm rakiplerimizin güçlü olmasını istiyoruz. Kulüpler arası düşmanlık olmaz. Takımlar arası rekabet olur.

HAKEMLER NE KADAR İYİYSE BİZ DE O KADAR İYİYİZ


Taraftarlarımızın tribünleri doldurup takımı desteklemesi bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır. Oyuncuların hata yapmalarını sorgularken, onları yargılayıp, yok etmeye çalışırsak; hem oyuncuyu hem de kendimizi yok ederiz. Tolga hatalı gol yemiştir, kendisi de söyler. Onu dışlamak, diğer oyuncuları da kulübü de zarara uğratır. Taraftarlarımızın hiçbir oyuncuya tepki göstermesini istemiyorum. Daha önce Olcay'a oldu, şimdi de Tolga'ya. Bu doğru değil. Hakemler paydaşımız. Hakemler ne kadar iyiyse biz de o kadar iyiyiz. Sadece menfaate dönük kullanmak zarar verir.

İki hazırlık maçında da maç eksiği olan ve sakatlıktan çıkanları denedim. Caner ve Demba Ba antrenmanda gayet iyi ancak eski durumlarına göre gerideler.. Caner'in isteği çok fazla. Fiziksel bir yüklemenin karşılığında adelesinde gerginlik var. Önemli bir şey olduğunuu düşünmüyoruz. Caner'in fizik durumuna göre Lyon maçlarında kadroda olma durumu olabilir. Demba Ba daha dengeli gidiyor. İhtiyaç olursa bu hafta, bir sonraki hafta kadroya alabiliriz.

ABOUBAKAR ÇOK İSTEKLİ


Aboubakar, Antalyaspor maçının hemen ardından gelip bizimle konuştu. Çok çalışkan ve istekli bir oyuncu. Eksikleri giderilsin diye Porto tarafından gönderildi. Böyle bir oyuncudan her şeyin en iyisini beklememek gerekiyor. Antalya maçında Aboubakar'ın gördüğü ikinci sarı kartı ben olsam vermem, madem öyle her maçta vereceksiniz bu kartları.

Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin üzüntüsü içimizde hep olacak. Gruptan çıkmamız gerekirdi. Son maçın farklı bir hikayesi oldu. Lyon'u eleyebiliriz, futbolda var bu ama şu an Lyon'un avantajı, kadromuzun bizimkinden daha iyi bir görüntü vermiş olması. Lyon ve Manchester United, Avrupa Ligi için favori görülüyor. Lyon'la daha sonraki turlarda karşılaşmak isterdim. Hedefimiz çıkıp aslanlar gibi oynamak. Lyon iyi oynuyor ama biz de iyi oynamaya çalışıyoruz.

BENİM GÜNDEMİMDE HİÇBİR OYUNCU YOK


Benim transfer gündemimde hiçbir oyuncu yok. Emre Mor iyi bir oyuncu. Dortmund'a gelmeden önce Beşiktaş'la görüşme yapmıştı. Bize karşı iddialı veya iddiasız her takım daha çok motive olarak oynuyor. Çünkü iyi oynuyoruz ve lideriz . Şampiyon olmamız gerekiyor. Bizim için ikincilik başarı değildir.

Türk futbolunda yabancı serbestliğinin bu kadar olmasını doğru bulmuyorum. Bu konuların şu an tartışılması da tuhaf. Daha önce alınmış bir karar var, neden tartışılıyor. Alınan kararın arkasında durmak lazım. 'Bugün olmadı, değiştirelim' mantığı yanlış. Beşiktaş'ın altyapısından Atınç ve Necip'in çıkması yaylada bir çiçeğin çıkması gibidir. Nevzat Demir Tesislerinin yanındaki arsa alınıp altyapı için yer yapılmaya çalışıyor ama birileri arsayı vermiyor. Devletin bu konularda yardımcı olması gerekiyor. Birileri orada alem yapıyor, eğleniyor. Bizim oraya yer yapmamız lazım.

VİDEO HAKEM OLMALI AMA TARTIŞILMALI


Video hakem olsaymış Başakşehir'in daha mı fazla puanı olacakmış? Tartışmalı pozisyonlarda ne olacak? Evet video hakem olmalı, ama tartışılmalı. Ben zararlı olacağını düşünmüyorum ama özünü bozmamalı. Teknoloji futbolda olmalı. Birileri futbolun doğasını bozar diyor ama ortada haksızlık var. Futbol değişiyor, buna uymalıyız.

Kulübün beklentilerinin farkındayız, biz geçen senenin üzerine bu yılın şampiyonluğunu da eklemek zorundayız. Sözleşmem konusunda yeni bir şey yok. Kupa mutlaka gelecek. Ama 1 ama 2! Başkan 2 tane istiyor. Biraz genç ya hızlı gidiyor.

Haberin Devamı