Spor Şenol Güneş: Zoru başarmak istiyoruz

Şenol Güneş: Zoru başarmak istiyoruz

Paylaş
Şenol Güneş: Zoru başarmak istiyoruz

Şenol Güneş: Zoru başarmak istiyoruz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, yeni bir sezonda yen bir hikaye, yeni bir eser meydana getirmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, yeni sezona girerken medya, oyuncu, taraftar olmak üzere herkese başarılar diledi.

Bursaspor’a karşı geçen sezona ait bir süper kupa maçı yaptıklarını ifade eden Güneş, "Sezonun son dakikasını Süper Kupa ile bitirdik. Bu sezona ait moral oldu ama geçen sezona ait olduğu için orada bıraktık. Yeni sezonda yeni bir hikaye yazmak, yeni bir eser meydana getirmek istiyoruz" dedi.
Kaliteli, keyif veren ve kazanan bir takım olmak istediklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti:

"Fark yaratmak, farklı olmak duygusuyla oynamak, oyuncularımızın oynadığı futbol ve kişilikleriyle ön plana çıkmasını istiyoruz. Bu gücümüzün de olduğunu düşünüyorum. Camiamızın hem kulübümüzü hem takımımızı sahiplenmesini bekliyorum. Birlikte olup inandığımızda bunu başaracağımızı düşünüyorum. Son müsabakadaki taraftar sayısını, coşkusunu ve kalitesini gördükçe mutlu oldum ve özellikle de bu takımın bir üyesi olmaktan gurur duydum. Taraftara teşekkür ediyorum. Koşulları zorlayarak maçı izlediler. Sayıları fazla olmasına rağmen dar alanda Trabzonspor’a sevgilerini ön plana çıkarmaları taktire şayandır. Biz de bu duyguyu içimizde hissederek onları memnun etmeye çalışacağız."

Haberin Devamı

-ANKARAGÜCÜ MAÇI-

Ankaragücü maçıyla yeni bir döneme başlayacaklarını belirten Şenol Güneş, "Bir başarının, kupa maçının kazanılmasının ardından yeniden başa dönmenin, motive olmanın zorluklarını yaşıyoruz. Rakibe göre üstün olduğumuzu, ama henüz mükemmel olmadığımızı söylemiştim. Kamp dönemindeki eksiklerimizin çok abartıldığı bir dönemin ardından, kupa maçından sonra övgünün de abartıldığını gördük. Bu doğru değil. Bizim için Ankaragücü maçı, Bursaspor final maçı kadar önemli. Ligin ilk final maçı olarak görüyorum. Nasıl başlarsak öyle gideriz anlayışını benimsemek istiyorum. Kötü başlayıp kötü gitmek değil, iyi başlayıp iyi gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güneş, Murat Tosun ve Engin’in sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyeceğini kaydederek, şöyle konuştu:
"Rakibimiz yeni bir kadroyla yeni sezona iddialı giriyorlar. Kulüp anlamında bir değişime girdiler. Harcamalara ve düşüncelerine bakıldığında büyük olmayı hedefliyorlar. 5. şampiyonu gördük geçen sezon. Belki plakasına uygun olarak altıncı şampiyonluğu elde etmek için uğraşacaklarını düşünüyorum. Bizim maçta olağanüstü hırslı olacaklardır. Seyircisiz oynayacak olması bizim için de dezavantaj. Çünkü bizim her yerde taraftarımız var. Avrupa’da, Amerika’da var. Sayıları az olsa da Afrika’da dahi seyircimiz var. Türkiye’deki taraftarlarımız mahrum kalacaklar bu maçı izlemekten. Maçın sonundan mutlu ayrılmak istiyoruz. Ankaragücü, Liverpool, Fenerbahçe, Liverpol ve Antalyaspor maçı olmak üzere arka arkaya 5 maç oynayacağız. Sıcak bir dönemde yoğun maç trafiğimiz var. Bu maçlardan iyi sonuçlarla ayrılmak istiyoruz. Ama ben Ankaragücü maçına Liverpool maçından daha çok önem veriyorum."

Haberin Devamı

-"LİVERPOOL KARŞISINDA ZORU BAŞARMAK İSTİYORUZ"-

Teknik direktör Güneş, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri İngiltere’nin Liverpool takımı ile Trabzonspor’un daha önce karşılaştığını, ancak üzerinden uzun zaman geçtiğini belirterek, "Ben de o maçta forma giymiştim, ama çok zaman geçti. O zaman 22 yaşındaydım. O dönemde futbola başlayan biri şimdi bıraktı. O zamanki kadrolar daha farklıydı. İyi bir kadromuz vardı ve heyecanlıydık. Ürettiğimiz ile yarıştırıyorduk. Rakip kim olursa olsun Avrupa’da ses getirmek için elemeyi geçmemiz gerektiğini daha önce söylemiştik. Güçlü bir rakibimiz var, şampiyonluğu hedefliyorlar. Şampiyonlar liginde olması gereken bir takımdı. Zoru başararak bugünlere gelen Trabzonspor, bugün de zoru başarmalı. Zor işi başarırsanız kolay olur. Bu zoru başararak gruplara kalmak zorundayız. Bu maç belki bizim için final olacak. Kaybedersek bir şey kaybetmeyeceğiz, ama kazanırsak çok şey kazanacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Maçın favorisinin Liverpool olduğunu kabul etmek gerektiğini kaydeden Güneş, "Siz adına ne derseniz deyin bu turu geçmek istiyoruz. İster sürpriz, ister mucize, isterseniz de şans deyin rakibimizi eleyerek gruplara kalmayı arzuluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

-JAJA’NIN FORMA GİYME DURUMU-

Güneş, en son kadrolarına Brezilyalı oyuncu Jaja’yı kattıklarını belirterek, "Hücum oyuncusu olarak istediğimiz bir transfer olarak kabul ediyoruz. Bazen elimizdeki oyuncudan bile sürpriz verim alabiliyoruz veya tam tersi olabiliyor. Jaja’yı idmanlarda izliyoruz, teknik bir oyuncu. Ama ligi henüz tanımıyor. Ankaragücü maçında ilk onbirde onu düşünmüyorum. 18 konusunda ise henüz karar vermedim. Oyuncularım formda olduğu için bu yönde bir ihtiyaç yok. Bir kulüp varsa transfer de sürekli olur" diye konuştu.

Futbol kültürünü geliştirmek için çaba harcamak gerektiğini kaydeden Güneş, "Geçmişe nazaran daha iyiyiz. Yanılgılarımız oluyor. Eleştirilerin dozu kaçabiliyor. 1976 yılında da aynı şeyler söylenmişti. Galip gelirseniz kahraman, yenildiğinizde yerin dibine sokulma psikolojisi çağın gerisinde kaldı. Bursaspor bizim maça çıkana kadar şampiyondu ve hala şampiyon. Maçtan sonra yerden yere vuruldu. Bursaspor’u savunmak bana düşmez de bizde bu böyle. Hazırlık döneminde biz bunu yaşadık. Bursaspor maçı öncesi yapılan yorumlar olumlu abartılırken, maç öncesi yorumlar ise olumsuz bir şekilde abartıldı" diye devam etti.

Şampiyonluk yarışında bu yıl çok takımın olacağını düşündüğünü anlatan Güneş, ligde şampiyon olan 5 takımın yanı sıra Kayserispor, Gaziantepspor ve Eskişehirspor’un da devreye gireceğini tahmin ettiğini kaydetti.

Her oyuncularının değerli olduğunu söyleyen Güneş, şöyle devam etti:
"Geçen sezon Umut en fazla oynayan oyuncularımızdan biriydi. Yine katkı yapmasını istiyoruz. Her oyuncu her şeyi yapsın isteriz ama öyle bir oyuncu yok. Hep tamamlayan oyuncularımız var. Teo, Umut ve Jaja yarışmacılar. Umut’un sakatlığı nedeniyle eksikleri vardı. Kazandıkça o da seviniyor. Görev bekleyen bir oyuncu. Takım anlayışımız bu. Kenarda kalmasından üzüntü duyuyorum. Ancak Teo da kenardayken ona üzülüyordum. Kenarda kalanlara üzülmek farklı, takımın başarısı farklıdır. Tek oyuncuya güvenerek yola çıkarsanız yarıda kalabilirsiniz. Üç oyuncuyla yola çıkmanın da tabii ayrı sıkıntıları var. Bunları takım başarısı için aşacağız.

Yattara kaptan olarak iyi. Sorumluluk taşıyor. Bu maçta da direkt oynayamayabilir. Bursaspor maçında skor gelmeseydi belki daha erken alabilirdik. Yattara as oyuncumuzdur. Umut da öyle. Kim oynuyorsa o as futbolcudur. Oynayan elinden gelenin en iyisini verecek. Henüz işin başındayız. O oynayacak, bu oynamayacak diyemeyiz."

Güneş, Colman’ın alacağı ücrette yapılan iyileştirme konusundaki bir soruya ise iyileştirmeleri doğru bulmadığını ve bunun oyuncu ile kulüplerle ilgili sorunlar oluşturabileceği yanıtını verdi.

-SELÇUK VE CEYHUN’UN SÖZLEŞMELERİ-

Şenol Güneş, Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam’ın sözleşmelerinin uzatılması konusunda geç kalındığını belirterek, "Türkiye Kupası maçından sonra bu görüşmeler başlamıştı ve halen devam ediyor" dedi.

Güneş, milli takıma seçilen oyuncunun az olması konusunda ise "Az oyuncu alındığını düşünüyorum. Ama buna üzülmüyorum. Yarın 5 kişi birden alabilirler. Milli takım bir hedef olmalı. Önce kendi kulüplerini büyütmeliler. Sonra oraya gitmeliler. Hocaların takdiridir bu. Milli takımın başarılı olmasını gönülden diliyorum. Bizden daha fazla oyuncu alınabilirdi ama alınmadı diye tepki göstermeyiz" diye konuştu.