Hamit Turhan Şenol öğretmen!
HABERİ PAYLAŞ

Şenol öğretmen!

Bir başkadır Anadolu’nun öğretmenleri. Halkın öğretmenine bakış açısı da... Baş tacıdır, gönüller sultanıdır. İşte, Trabzonsporlu futbolcuları simyacı gibi işleyerek dönüştüren Şenol Güneş’in sırrı da budur. Çünkü o bir öğretmen.

Hiç kuşkusuz meslekler içinde en kutsalıdır öğretmenlik. Aynı zamanda en meşakkatlisi de. Sabır, sebat, şefkat ister. Bir simyacı gibidirler. Değiştirirler, dönüştürürler. Bu yüzden yıllardır eğitime muhtaç Anadolu’da bir başka kıymetlidir öğretmenler. İşte, Trabzonsporlu futbolcuları bir simyacı gibi işleyerek değiştiren, dönüştüren, Şenol Güneş’in büyük sırrı da burada yatıyor. Çünkü o bir öğretmen. Anadolu öğretmeni... Sözü burada kesiyor ve 9 Şubat 2010’da yine bu köşede yazdığım bir yazının son kısmıyla kendisini selamlıyorum:

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Cevher ortaya çıktı

“Uğradığı haksızlıklar karşısında kalbi kırılan Şenol Güneş kaçarcasına gitti bu ülkeden. Uzakdoğu’nun sakin ve dingin atmosferinde ruhunu dinlendirdi. Maneviyatını zenginleştirdi ve yeniden doğmuş biri olarak tekrar kendisini lime lime edenlerin arasına döndü. Bu kez daha güçlü, daha dayanıklı, daha sabırlı, daha babacan, daha sevecen, daha kucaklayıcı. Parçalanmanın eşiğine gelmiş Trabzonspor’u yeniden ayağa kaldıran ve yarışa ortak eden dinamik budur. Yarattığı sinerjiyle camiayı bütünleştiren Şenol Güneş, moral değerleri dibe vurmuş futbolcuları da adeta bir simyacı gibi yeniden işleyerek dönüştürmüş, içlerindeki cevheri ortaya çıkarmıştır. Oynanan futbol, camiadaki iyimser hava Trabzon’un yeniden şampiyonluğa ulaşacağının habercisidir. Yeter ki tez canlı Trabzonlular, Şenol Hoca’ya bundan önce yapılan haksızlıkları tekrarlamasın. Çünkü Şenol Güneş son şansları olabilir!”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder