Dünya Sensiz olmaz!

Sensiz olmaz!

Paylaş
Sensiz olmaz!

İngiliz haber ajansı AP, 2010'a birkaç gün kala son 10 yılda hayatımıza giren ve 'vazgeçilmez' hale gelen şeyleri derledi. İşte bunlardan birkaçı

Havaalanları: Uçağa binmeden önce ayakkabılarınızı çıkarmak zorunda kalmadığınız hatta kabine bir şişe suyu rahatlıkla sokabildiğiniz günleri hatırlıyor musunuz? Terör tüm havaalanı alışkanlıklarını değiştirdi.

Blackberry: 2002’de şirket yöneticilerine kolaylık sağlamak için üretilen bu ‘akıllı telefon’ları artık 28 milyon kişi kullanıyor. Sıradan bir ev kadını bile randevularını Blackberry sayesinde organize ediyor.

Dijital fotoğraf: Çektiğimiz fotoğrafları bir fotoğrafçıya götürüp tab ettirdiğimiz günler çok geride kaldı. Artık büyükanneler bile ellerinden düşürmedikleri dijital fotoğraf makineleri ile çektikleri fotoğrafları sevdiklerine elektronik posta yoluyla gönderiyor ya da fotoğraf paylaşım sitelerinde yayınlıyor.

Magazin kültürü: Ünlülerin hayatına olan merak giderek daha çok artıyor. İnternetteki dedikodu siteleri altın çağını yaşıyor.

Cep telefonları: Artık elinde cep telefonu bulunmayan neredeyse hiç kimse kalmadı.

Facebook: Bu sosyal paylaşım sitesi bir zamanlar sadece dünyanın en iyi üniversitelerinden biri kabul edilen Amerika’daki Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Şu anda 350 milyon kullanıcısı var.

Google: Ansiklopedi karıştırmak artık tarih oldu. Neyi merak ediyorsanız Google’dan öğrenebiliyorsunuz. Hatta İngilizce’ye ‘Googlelamak’ diye bir kelime bile girdi.

Youtube: 2005’te yayına girdiğinde kimse görüntü paylaşım sitesi YouTube’un bu kadar başarılı olmasını beklemiyordu. Aradığınız her görüntüyü bulabileceğiniz Youtube artık politikacıların seçim konuşmalarını bile yayınladıkları bir site oldu.

iPod: 2001’de piyasaya sürüldüğünde ‘taşınabilir müzikçalar’ dünyasında bir devrim yaratmıştı. 2007’de 100 milyon kişi iPod kullanıyordu. Bu sayı şu anda 200 milyona yaklaşmış durumda.

Ugg botlar: Artık neredeyse her ayakta içi kürk dolu kar botları görmek mümkün. Hatta Amerika Los Angeles gibi karın çok ender yağdığı yerlerde bile giyiliyor.

Reality programları: Yarışma formatında sunulan reality programları televizyon izleyicileri için adeta bağımlılık haline geldi.

Mesajlaşma: Cep telefonları ile mesajlaşma olmazsa olmazımız haline geldi. Hatta ‘cep’ten mesajlaşırken kullanılan sesli harflerin yer almadığı bir dil (!) bile geliştirildi.

Televizyon ekranları: 37 ve 51 ekran televizyonlar tarih oldu. Televizyon ekranları büyüdükçe büyüdü. Aynı zamanda film seyredilebilen iPod ve cep telefonları sayesinde bir o kadar da küçüldü.

Twitter: Her konudaki düşüncelerin 140 karakterde anlatıldığı bu internet sitesi çok kısa sürede tüm dünyayı sardı.

Vikipedi: Kullanıcıların verdikleri bilgilerden oluşan internet ansiklopedisi Vikipedi’ye her gün yüzlerce kişi bilgi girişi yapıyor.

2

Haberin Devamı