Gündem Şentürk görmüyor ama uçuyor

Şentürk görmüyor ama uçuyor

Paylaş
Şentürk görmüyor ama uçuyor

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, hız rekoru denemesi öncesinde Havaalanı'nda gaza yüklendi

Şanlıurfa'da, görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, Türkiye'nin en uzun pistine sahip olan GAP Havaalanında ay yıldızlı kırmızı renkli Ferrari F430'la hız denemesi yaptı. Hız denemesinde saatte 240 killometre hıza ulaşan Şentürk, hedefinde 300 kilometre hız yapmak olduğunu ve tek rakibinin bu pistte THY olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa'ya gelen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için hız rekoru kırmaya hazırlanıyor. 2 Nisan'da Fiyapı'nın sahibi Fikret İnan'a ait olan ay yıldızlı kırmızı renkli Ferrari F430 model yarış otomobille Şanlıurfa GAP Havaalanı'nda hız rekoru denemesi yapacak olan Şentürk, ilk hız deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

22 KİŞİLİK EKİBİ VAR

22 kişilik ekiple hız çalışmalarına başlayan Metin Şentürk, GAP Havaalınanda dünya rekorunu kıracağını belirterek şöyle konuştu; "Bu hız denemesi fikir 3 yıl önce Güney Afrikalı ile İngiltere'de yaşayan görme engelli kişilerin hız denemesi yaptıklarını gazetelerden okumaları üzerine doğdu. Bir Afrikalı, bir İngiliz bunu yapabiliyorsa neden bir Türk bunu yapamaz diye bizde bu çalışmalara başladık. Türkiye'nin en hızlı körü olmak için bu çalışmaya başladık. Bunun için Şanlıurfa'da, 8 günlük bir kampa girdik. 9'uncu gününde kısmet olursa görme engelliler dünya rekorunu kıracağız. Bu çalışmayı hocam Volkan Işık'la birlikte günde 9 saat çalışarak, bu rekoru kırmayı planlıyoruz. Buradaki amacımız Türkiye'deki engellilerin de neler yapabileceğini dünyaya duyurmak. Bu bir oyun değildir, bunun içinde bir sosyal mesaj vardır. Bu pistte kendime tek rakip olarak THY görüyorum" dedi.

GÖZLEMCİ HEYET İZLEYECEK

Haberin Devamı

Rekor denemesini İngiltere'den gelecek olan 3 kişilik Guinness gözlemci heyetinin izleyeceğini söyleyen çalıştırıcı Volkan Işık ise dünya çapında bir ilki gerçekleştirmek için Urfa'da bulunduklarını belirterek şöyle konuştu; "Uzun süredir Metin'le birlikte planlığımız bu çalışmaya nihayet burada başladık. Bu deneme kolay bir şey değildir. Kullandığımız bu otomobil de oyuncak değildir. Metin ne kadar kendini iyi hissederse o kadar rekora doğru adım atar. Şanlıurfa GAP Havaalanı pisti bize yeterli. Havası da oldukça güzel; biz bu rekoru kırmak istiyoruz" dedi. Direksiyon başına geçen şarkıcı Şentürk, ilk deneme sürüşünde çalışma arkadaşlarından tam not aldı.

DHA