Gündem Sepetli motosikletle hasta servisi

Sepetli motosikletle hasta servisi

Paylaş
Sepetli motosikletle hasta servisi

Şanlıurfa'da maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneye giden vatandaşlar, tercihini daha ucuz olduğu için sepetli motosikletten yana kullanıyor

Kentin kenar semtlerinden olan Eyyübiye semtinde yaşayan 63 yaşındaki Mehmet ile 59 yaşındaki Fatma Yeşil çifti, tedavi amacıyla yaşadıkları eve 5 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmek için 5 TL'ye sepetli motosiklet kiraladı.

Maddi durumları yetersiz olan Yeşil çifti, 5 liraya kiraladıkları sepetli motosikletle; yağışlı havada, paltonun altına girip yağmurdan korunmaya çalışarak hastaneye ulaştı.

Sırılsıklam halde hastaneye gelen, Fatma Yeşil yüksek tansiyon ve diş ağrısı, eşi Mehmet Yeşil ise nefes darlığı şikayetleriyle tedavi olmak için polikliniklerin yolunu tuttu.
Hastanede tedavi olan ve evlerine dönerken maddi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle sepetli motosiklete yolculuk yaptıklarını Arapça dile getiren Mehmet Yeşil, "Muayene olmak için hastaneye taksiyle gelirsek 30-40 lira arasında ücret alıyorlar. Buna gücümüz yetmiyor. Dolmuşla da gelemiyoruz, çünkü yürüyecek halimiz yok. Bu yüzden tercihimizi en ucuz ulaşım aracı olan sepetli motosikletten yana kullanıyoruz" dedi.

Ali LEYLAK/ŞANLIURFA (DHA)