Gündem Seraj bebek Gazze'ye döndü

Seraj bebek Gazze'ye döndü

Paylaş
Seraj bebek Gazze'ye döndü

Yaklaşık 2 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşan Gazzeli 'Mavi Bebek' geri döndü

Geçirdiği ameliyatlar ve zor tedavi süreci sonrasında sağlığına kavuşan Seraj Erdoğan bebek bugün Gazze'ye döndü. Seraj bebek THY’nin saat 10.20 Kahire uçağıyla İstanbul’dan ayrılırken annesi onu Türk bayrağına sardı.

Haberin Devamı

Gazze’de tedavisi mümkün olmayan Seraj bebek için bakanlar devreye girmiş ve alınan özel izinlerle bebeğin yaşaması için adeta zamanla yarışılmıştı. Doğumunun 8. gününde özel bir ambulans uçakla Filistin’den Türkiye’ye getirilen Seraj bebek hemen tedavi altına alınmıştı. Akciğer atardamarındaki doğumsal bir soruna bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında “mavi bebek" olarak bilinen kalp rahatsızlığı teşhisiyle Türkiye’ye getirilen Seraj Bebek’le ilgili mutlu sona ulaşıldı.

Dönüş yolculuğu için Atatürk Havalimanı’na annesi Fatma Abu Jarad’ın kucağında gelen Seraj bebek Türk bayrağına sarılı olarak İstanbul’dan ayrıldı. Anneyle birlikte Baba Alam Abu Jarad ve Babaanne Eitedal Abu Jarad’da vardı. Anne Fatma Abu Jarad, "Türkiye Cumhuriyetine, Cumhurbaşkanına ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum." dedi.

Haberin Devamı

Baba ise Türkiye’ye gidiş ve gelişlerinde duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bebeğe Seraj diye seslenen gazetecilere Anne Fatma Abu Jarad, "Erdoğan,Erdoğan" diyerek uyardı. Seraj bebek, 2 ayda bir Gazze’li doktorlar tarafından kontrol edilecek. Seraj 1 yaşını doldurduktan sonra asıl ameliyatını olacak.

THY’nin saat 10.20 Kahire uçağıyla uçan Seraj bebek için Kahire Havalimanı’nda hazır şekilde bir ambulans bekleyecek. Ailenin ihtiyaç duyduğu tüm ilaç, mama ve gıdalar Türkiye’den temin edilecek.

Murat ÇAKIR - Enver ALAS - İSTANBUL DHA