Gündem Serdar İnan'dan sonra genel müdür de kayıp

Serdar İnan'dan sonra genel müdür de kayıp

Paylaş
Serdar İnan'dan sonra genel müdür de kayıp

Yarım asırı deviren İnanlar İnşaat'ın sahibi Serdar İnan'ın yurt dışına kaçtığı ortaya çıkmıştı. İnan'ın yanı sıra şirketin genel müdürü konumunda olan Gülsen Ramazanoğlu'nun da kayıp olduğu iddia ediliyor

Hürriyet yazarı Jale Özgentürk, dünkü yazısında kayıplara karışan Serdar İnan’ın Kanada ya da Avustralya’ya gittiğini ve kendisinden haber alınamadığını duyurmuştu.

Dün akşam saatlerinde Serdar İnan Twitter’dan açıklama yaparak, 53 yıldır faaliyet gösteren İnanlar İnşaat’ın kapısına kilit vurulduğunu açıkladı. 1 yıl önce yurt dışına gittiğini, şirketinde 600 çalışanının bulunduğunu aktaran İnan, işçilerinin maaşlarını ilk kez bu ay ödeyemediklerini kaydetti.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ertesi günü şirketinin kaderinin değiştiğini ve FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra şirketin maddi-manevi yıkıma uğradığını savunan Serdar İnan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

'ŞİRKETİMİZİN ÜZÜLEREK İFLASINI İSTİYORUM'


“İnanlar’ın 150 milyon TL ödenmiş sermayesi vardır ve elindeki malların değeri bu zan olmaz ise yaklaşık 300 milyon değerindedir. Arabam teknem dahil şirketin tüm varlıkları Türkiye’dedir.

Şirketimizin malvarlığı rahatlıkla borçlarının kapanmasını sağlayacak seviyededir. Bu sebeple şirketimizin üzülerek iflasını istiyorum, ilgili resmi makamlardan ricam işlemlerin bu yönde yapılmasıdır, böylece hak sahipleri alacaklarını rahatlıkla alabileceklerdir"

YURT DIŞINDA OLDUĞU BELİRTİLDİ


İnanlar İnşaat yetkililerinin sırra kadem basması gündemdeki yerini korurken; Serdar İnan’ın yanı sıra İnanlar İnşaat Genel Müdürü Gülsen Ramazanoğlu’nun da yurt dışında olduğu kaydediliyor. Ramazanoğlu’nun; İnan Ailesi ile aynı yerde bulunduğu kaydediliyor. Serdar İnan’ın kardeşi Murat İnan’ın da yurt dışında olduğu belirtiliyor. Bu arada Ramazanoğlu’nun, Serdar İnan’ın eşinin akrabası olduğu öğrenildi.

Bankaların haciz başlattığı İnanlar İnşaat’ın merkez ofislerine gidildiğinde kimseye ulaşılamıyor.


İnanlar İnşaat iflasını istedi