Magazin Seren, bebeğine yine kavuşamadı

Seren, bebeğine yine kavuşamadı

Paylaş
Seren, bebeğine yine kavuşamadı

Seren Serengil'in doğumdan sonra ölen bebeğinin cesedinin, kendi göstereceği yere nakli için Musevi mezarlığında bugün açılması planlanan mezarı, yağmur yüzünden kazılamadı

Seren Serengil, doğumdan sonra ölen bebeğinin mezar yerini göstermedikleri gerekçesiyle boşanmak üzere olduğu eşi Musa Melih Aytun ve kayınpederi Rahmi Aytun hakkında şikayetçi olmuştu. Cumhuriyet savcısının yaptığı inceleme doğrultusunda bebeğin mezarının Arnavutköy’deki Musevi Mezarlığı'nda olduğu tespit edilmişti.

Haberin Devamı

Bebekten alınan örnek ile Seren Serengil'den alınan örnek karşılaştırıldı. Cesedin anneye verilmek üzere mezarın bugün açılmasını isteyen savcı, bebeğin cesedinin, Seren Serengil’in belirleyeceği başka bir yere gömülmesini kararlaştırdı. Ancak bu sabah etkili olan yağmur yüzünden bebeğin mezarının kazılması, önümüzdeki haftaya ertelendi.

MEZAR, ÖNÜMÜZDEKİ PAZARTESİ AÇILACAK

Savcı ve Seren Serengil’in avukatları önümüzdeki Pazartesi günü bir araya gelerek mezarın açılacağı günü kararlaştıracak. Seren Serengil, savcılığa verdiği ifadede, “Anne olarak en doğal hakkım çocuğumun mezarının yerini öğrenmek. Benden izinsiz Musevi Mezarlığı'na gömülüp mezar taşı bile yapılmadan köşeye bir yere atılmıştır" demişti.

Haberin Devamı

Çocuğun babası Musa Melih Aytun ise daha önce savcılıkta verdiği ifadesinde çocuğun defin işlemleriyle babasının ilgilendiğini belirterek, "Çocuk ve anne Yahudi olmadığı için oraya gömülmesi mümkün olmadığından babamın isteği ile bu mümkün oldu. Buna karşılık da çocuğa herhangi bir mezar yeri yapılmayacağı ve taşa isim yazılmayacağı, arkasından dua edilmeyeceği babama bildirildi. Bunu Seren'e söyledik ve o da kabul etti" demişti.