Spor Serena Williams, Wimbledon’a galibiyetle başladı

Serena Williams, Wimbledon’a galibiyetle başladı

Paylaş
Serena Williams, Wimbledon’a galibiyetle başladı

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams, ilk tur maçında İsviçreli Amra Sadikovic’i 2-0 yendi.

Wimbledon Tenis Turnuvası’nda tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams, ilk tur maçında İsviçreli Amra Sadikovic’i 2-0 yendi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da korta çıkan son şampiyon ABD’li Serena Williams, ilk kez bir grand slam turnuvasına katılan 27 yaşındaki Sadikovic’i 6-2 ve 6-4’lük setlerle mağlup ederek ikinci tura çıktı.

Dünya klasmanında 148. sırada yer alan rakibi karşısında servis kullandığı ilk oyunda 40-15 geriye düşen 34 yaşındaki Williams, hemen toparlandı ve Sadikovic’e puan vermeden oyunlarda durumu 3-0’a getirdi. Sekizinci oyunda tekrar servis kıran Williams, seti 6-2 hanesine yazdırdı.

Bu sezon final oynadığı Avustralya Açık ve Fransa Açık’ta finallerden eli boş ayrılan ve kariyerinin 22. grand slam zaferini kovalayan ABD’li tenisçi, rahat bir oyun sergilediği ikinci seti de 6-4 alarak 73 dakika süren maçı kazanmasını bildi. Serena Williams, ikinci turda dünya klasmanında 65. sırada yer alan vatandaşı Christina McHale ile karşılaşacak.

Murray rahat kazandı

2013 yılının Wimbledon şampiyonu ve tek erkeklerde dünya klasmanının iki numaralı ismi Büyük Britanyalı Andy Murray, ilk turda turnuvaya "wild card" ile katılan vatandaşı Liam Broady ile karşılaştı. Dünya klasmanında 235. sırada yer alan Broady karşısında zorlanmayan 29 yaşındaki Murray, dört kez servis kırdığı maçı 6-2, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 3-0 kazanarak korttan galip ayrıldı. Murray ikinci turda Tayvanlı Yen Hsun Lu ile eşleşti.

Tek erkeklerde 7 numaralı seribaşı Fransız Richard Gasquet de Büyük Britanyalı Aljaz Bedene’i 6-3, 6-4 ve 6-3’lük setlerle, 12 numaralı seribaşı Fransız Jo-Wilfried Tsonga, İspanyol Inigo Cervantes’i 6-4, 7-6(5) ve 6-4’lük setlerle 3-0 yenerek ikinci tura çıktı.

Turnuvada iki yıl önce dördüncü turda İspanyol Rafael Nadal’ı eleyerek çeyrek finale çıkan 15 numaralı seribaşı Avustralyalı Nick Kyrgios ise Çek Radek Stepanek’i 6-4, 6-3, 6-7 ve 6-1’lik setlerle mağlup etti. Nadal’ı geçen yıl ikinci turda eleyerek dikkatleri üzerine çeken Alman tenisçi Dustin Brown da Sırp rakibi Dusan Lajovic’i 4-6, 6-3, 3-6, 6-3 ve 6-4’lük setlerle 3-2 yenerek ikinci tura yükselen isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı