Spor Sergen: Zamanımı boşa harcamak istemiyorum

Sergen: Zamanımı boşa harcamak istemiyorum

Paylaş
Sergen: Zamanımı boşa harcamak istemiyorum

Sergen: Zamanımı boşa harcamak istemiyorum

Beşiktaş’ın eski futbolcusu Sergen Yalçın, futbolu bırakmasının ardından teknik direktörlük kariyerine ilk olarak Siyah-Beyazlı kulüpte başlamış ve bu sezon başında Beşiktaş A2 takımının teknik sorumluluğuna getirilmişti. 9 ekibin yer aldığı Marmara Grubu’nda mücadele eden Siyah Beyazlı takım A2 Ligi’nde oynadığı 16 maç sonrası topladığı 43 puanla lider durumda bulunurken, Sergen Yalçın bu hafta başında görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Genç teknik adam istifası ile ilgili yaptığı açıklamada A2 takımına yeteri kadar ilgi gösterilmediğini ve kendisinin ortaya koyduğu çalışmaların Beşiktaş’a katkı sağlayacağına inanmadığını belirtti. Sergen sezon başından buyana A2 takım ile yakaladıkları başarının Siyah Beyazlı yönetim ve A takım teknik heyeti tarafından görmezden gelindiğini de ifade etti. Sergen istifası ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Ben bu görevi kabul ederken Beşiktaş alt yapısından genç yetenekleri A takıma çıkartabilmek ve Siyah Beyazlı takıma katkı sağlamak amacındaydım. A2 takımının başında bu sezon 16 maça çıktım ve Marmara Grubu’nda 43 puan ile lider olduk. Ancak bu genç ve başarılı oyunculara ilgi gösterilmiyor. Kendimizi sahipsiz hissediyoruz. Sezon başından buyana profesyonel sözleşme imzalamak için bekleyen 6 oyuncumuz var. Bize gelip oyuncular ile ilgili bilgi soran da yok, bu oyuncuların durumları ve gelişimini merak eden de yok. Ben de zamanımı boşa harcağımı hissetmeye başladım ve görevimi bırakma kararı aldım. Artık A2 takım ile ilgili bir tasarufum olmayacak. Ancak şunu da belirtmek istiyorum ki istifamdaki en önemli sebeplerden biri de yaptığım işte bir sonuç ve hedef görememem oldu. Ben maddi bir beklenti içinde bu işe girmemiştim. Hatta Beşiktaş’tan ne kadar ücret aldığım belli değildi. İstifamın ardından maddi konular sebebiyle görevimi bıraktığım konuşuldu ama doğru değil. Ben kulüpten ne kadar maaş aldığımı bilmiyorum. Maaşımın ne olduğunu bilmezken ücret konusundaki sıkıntıdan görevi bırakmam söz konusu olamaz. Yönetime veya teknik heyete kırgın değilim. Ben elimden geleni yaptım ama onlar bu gençleri değerlendirmek istemediler. Görevi bıraktıktan sonra veya önce Mustafa Denizli ile bir görüşmem olmadı. Artık zamanımı boşa harcamak istemiyorum ve yeniden bu göreve dönmeyi düşünmüyorum".

Haberin Devamı

Övünç ÖZDEM / İSTANBUL,(DHA)