Spor Seri A'da Milano derbisi ateşi

Seri A'da Milano derbisi ateşi

Paylaş
Seri A'da Milano derbisi ateşi

İtalya futbol Ligi Seria A'da Pazar günü gözler ilk iki sırayı paylaşan, AC Milan ve Inter Milan arasındaki maçta olacak

Dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen ve Serie A’da ilk iki sırayı paylaşan iki takımı karşı karşıya getirecek maçta İnter (İnternazionale Milano), Guiseppe Meazza Stadı’nda AC Milan’ı konuk edecek.

Lider İnter, ezeli rakibi AC Milan ile arasındaki 6 puanlık farkı artırma amacıyla oynayacağı maça, sakatlıkları devam eden Rene Khrin, Cristian Chivu, Dejan Stankoviç, Sulley Muntari, Thiago Motta ve Kamerun milli takımıyla Afrika kupasına katılan Samuel Eto’o’nun yokluğunda çıkacak.

İnter’in, sakatlıktan yeni çıkan Diego Milito’yu hücum gücü kuvvetli 3’lü orta saha oyuncusunun önünde tek forvet olarak oynatması bekleniyor. AC Milan’da ise sakatlıkları devam eden Mathieu Flamini ile Clarence Seedorf’un yanısıra, Alexandre Pato, Massimo Oddo, Oguchi Onyewu, Dominic Adiyah ve Gianluca Zambrotta’nın forma giymesi beklenmiyor.

İKİ TAKIMIN OLASI 11'LERİ

İnter: (4-2-3-1): Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Santon - Zanetti, Cambiasso - Balotelli, Sneijder, Pandev - Milito
AC Milan: (4-3-3): Dida - Abate, Kaladze, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Beckham, Borriello, Ronaldinho

TARİHİ MAÇLAR

6 Kasım 1949: İnter 6-5 Milan "Della Madonnina" olarak adlandırılan Milano derbisinde en ilgi çekici sonuçlardan biri, 1949 yılının Kasım ayında, İnter’in Milan’ı 6-5 yendiği maçta elde edildi.

28 Kasım 1984: Milan 2-1 İnter 1980 yılındaki bahis skandalı nedeniyle Serie B’ye düşürülmesinin ardından tarihinin en kara günlerini yaşayan AC Milan, iniş-çıkışlı yılların ardından karşılaştığı İnter maçına, son 9 derbi maçında yenememiş olmanın verdiği acıyla çıktı.

Maçın 10. dakikasında Alessandro Altobelli’nin attığı golle yenik duruma düşen Milan, Agostino Di Bartolomei’nin 33. dakikada fileleri havalandırmasıyla beraberliği sağladı. Milan’ın Portsmouth’dan aldığı golcü oyuncusu Mark Hateley, 63. dakikada takımını öne geçiren golü attı ve İnter Milan’ın efsanevi futbolcusu olarak kulüp tarihine geçti.

11 Mayıs 2001: İnter 0-6 Milan Rakibini deplasmanda 6-0 yenerek ezeli rekabette en farklı sonuca imza atan Milan, rakibi gibi lider Roma’nın 20 puan gerisinde çıktığı maçta, Gianni Comandini’nin 2 ve 19. dakikalarda attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

Farkı 3’e çıkaran gol, Federico Giunti’nin ayağından 53. dakikada geldi. Andriy Shevchenko, 66 ve 77. dakikalarda rakibinin tüm ümitlerini yitirmesine neden olan 2 golle durumu 5-0’a getirdi. Perdeyi kapatan golü ise Serginho 81. dakikada attı. Hakem Pierluigi Collina, verdiği kararlarla gündemi uzun süre meşgul etti.

12 Nisan 2005: İnter 0-3 Milan İki rakip, Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Maça ilk maçta elde ettiği 1-0’lık avantajla çıkan Milan, maçın 73. dakikada tatil edilmesi ve sonradan alınan kararla evsahibi takıma 3-0 hükmen yenilgi verilmesiyle tur atlayan taraf oldu.

29 Ağustos 2009: Milan 0-4 İnter Çok kötü bir sezon öncesi hazırlık dönemi geçiren Milan, ilk iki maçta İnter’le arasındaki puan farkını 5’e çıkardı. Ancak bu puan farkını uzun süre muhafaza edemedi ve 29 Ağustos’ta karşılaştığı İnter’e sahasında 4-0 yenildi.

İnter’in gollerini, 29. dakikada Thiago Motta, 36. dakikada penaltıdan Diego Milito, 45. dakikada Maicon ve 67. dakikada Dejan Stankoviç attı. Evsahibi takımdan Gennaro Gattuso, penaltıyla sebebiyet verdiği hareketin ardından ikinci sarı kartı gördü ve oyundan atıldı.

2

Haberin Devamı