Gündem Seri cinayetleri kahkahalarla anlatmış

Seri cinayetleri kahkahalarla anlatmış

Paylaş
Seri cinayetleri kahkahalarla anlatmış

İzmir'de seri cinayetler işledikten sonra Bodrum'da yakalanan Hamdi Ayri, cinayetleri hapis arkadaşlarına kahkahalar atarak anlatmış

İzmir'de üç kişiyi öldüren ve Bodrum'da yakalanan Hamdi Ayri, işlediği cinayetleri koğuş arkadaşına kahkahalar atarak anlatmış. Koğuş arkadaşına göre bu cinayetler, Ayri'nin ilk cinayetleri de değil.

Ayrıca sanığın yargılanmasına bugün başlandı. Cinayete kurban giden Ayşe Selen Ayla’nın annesi Hatice Ayla, "İdam cezasının geri getirilmesini istiyoruz" dedi.

İzmir’de üç gün arayla işlediği seri cinayetlerle korkulu günler yaşatan Hamdi Ayri, yarın 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2'si kadın 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim önüne çıkıyor. Ayri'nin cezaevinde koğuş arkadaşı R.E.’ye konuştuğu ve cinayetleri anlattığı öğrenildi.

BODRUM'DA YAKALANDI

Balçova İlçesi'nde 24 Nisan Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Yayla, pazartesi gecesi de Konak İlçesi Fevzipaşa Bulvarı’nda 'Azra' takma adını kullanan travesti Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları alınmıştı. Cinayetlerin zanlısı olduğu belirlenen Hamdi Ayri, Bodrum’da yakalanarak İzmir’e getirilmiş ve tutuklanarak İzmir Kırıklar 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderilmişti.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çakır tarafından hazırlanan iddianamede, zanlının 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve silahlı yağma suçundan 45 yıl, silah bulundurmak suçundan da 1 yıl hapis cezası alması istenmişti.

ARKADAŞINA İTİRAF ETTİ



Hamdi Ayri’nin ikisi kadın biri travesti cinayetlerini, ayrıca Bodrum’da bir kişiyi daha nasıl astığını anlattığı yazılar, R.E.'nin ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Seri katil Hamdi Ayri’nin, kendi el yazısıyla koğuş arkadaşına verdiği yazılar Cumhuriyet Savcısı tarafından mahkemeye delil olarak gönderildi.

Üç kişiyi nasıl vurduğunu, yazılı olarak koğuş arkadaşına anlatan Hamdi Ayri ile aynı cezaevinde kalan ve aralarında 6- 7 metre yüksekliğinde duvar bulunan R.E. isimli mahkum, cezaevindeyken seri katil Hamdi Ayri ile önce sesli konuştuklarını anlattı.

Seri katil Hamdi Ayri ile koğuş dostluğu kurduğunu, bunu yaparken de vatandaşlık duyarlılığı içinde hareket ettiğini belirten mahkum R.E., cezaevinden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubunda, “Hamdi, cezaevinde işlediği cinayetleri bana kahkahalar içinde anlatmaya başladı. İşlediği cinayetlerin aslında ilk olmadığını, ilk olarak yanında çalıştığı adamlar için Bodrum’da R.Ö isminde birisini asarak öldürdüğünü söyledi” dedi.

'KAFASINA SIKTIM'

Cinayetleri anlatan seri katil Hamdi Ayri, birinci cinayet için, “Takip ettim beni fark edince konuşmak için bana döndü ama konuşturmadan onun kafasına sıktım”, ikinci cinayet için “Eczanenin yanında eve girecekti. Ben arkasındaydım. Beni fark etti ve dönüp bana bakacakken kafasından vurdum”, üçüncü cinayet içinse (Mustafa Has) “Travesti arabasıyla durdu ve beni aldı. Otelin arkasına geldiğimizde i… de vurdum ve tekrar otele döndüm” dediği öğrenildi.

Koğuş komşusuna cinayetleri nasıl işlediğini anlatan seri katil Ayri, “Cinayetler nedeniyle ortalık gergindi. Gece 01,30 da dışarı çıktığımda polis arabasını gördüm. Hemen otogara gidip, otogardan da Bodrum’a gittim” dedi. Yakalandığın da, savcılıkta ve mahkemede susma hakkını kullanan Ayri’nin bu itiraf mektubu karşısında, bugün yapılacak duruşmada ne diyeceği merak konusu olacak.

YARGILANMASINA BAŞLANDI

İzmir’de peş peşe işlenen üç cinayetin sanığı Hamdi Ayri’nin yargılanmasına başlandı.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Hamdi Ayri, öldürülenlerden üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla ile Esra Yaşar’ın annesi ile babası, Mustafa Has’ın annesi Aynur Has ve avukatlar katıldı.

Duruşmadan önce gazetecilere açıklamada bulunan aileler, idam cezasının yeniden yasalarda yer almasını istedi.

Ayşe Selen Ayla’nın annesi Hatice Ayla, "Referandum paketine idam cezasının geri getirilmesi konulsa en yüksek oyu alacaktır. O günden beri yaşamıyorum. Bu cani, aileleri de öldürdü. Mevcut yasalarla bu kişinin yargılanacak olmasını kabullenemiyoruz. İdam cezasının geri getirilmesini istiyoruz" dedi.

Baba Sertel Ayla ise sanığın cinayetleri tek başına işlediğine inanmadığını, yardımcı olanların da ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Öldürülenlerden Esra Yaşar’ın babası İsmet Yaşar, cinayetleri "bir gencin işlediği suç" olarak görmediğini belirterek, "Ülkeyi kargaşaya götürmek isteyen, darbe ortamı hazırlamak isteyen kişilerin parmağı olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Anne Türkan Yaşar da referandumda idam cezası için de oy pusulası konulmasını, 72 saatte 3 kişinin canını alan kişinin acı çekerek ölmesini istediğini ifade etti.

Ayla ailesinin avukatı Meryem Kalfaoğlu, sanığın 52 adet "GBT kaydı" bulunduğunu, başka suçlar da işlemiş olabileceğini, kendisine yardım edenlerin de belirlenmesini istediklerini söyledi.

Bahri KARATAŞ / DHA

3